בריאות בריאות אוי כמה שזה חשוב…
ומתי אנחנו נזכרים בזה… רק אחרי שאנחנו נפצעים או חולים, אפילו במשהו פשוט כמו אפצ’י קטן.
הנה מתכון וסרטון למרק פטריות וירקות – מאוד בריא – וטיפ שמוציא את המרק יותר טעים.
מתאים לכולם, ילדים, הורים, סבא, סבתא אפילו השכנים יבואו לבקש מנה…
בתאבון ובריאות.
מרכיבים:
1 בצל גדול חתוך לקוביות גס
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
2 תפוח אדמה לבן חתוך לקוביות
1 קופסא של 400 גרם או (2 קטנות) של פטריות שמפניות – חתוכות בינוני
2 כפות סילאן
ריסוס שמן
מלח ופלפל שחור לתיבול
ההכנה:
1. בסיר בינוני מרססים קלות עם ריסוס השמן
2. מטגנים קלות את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את הפטריות, תפוח האדמה, הגזר ו-2 כפות הסילאן
ומאדים עוד כדקה עם ערבוב קל.
3. מוסיפים ליטר וחצי של מים רותחים
4. מוסיפים את התיבול – מלח ופלפל שחור. אפשר גם להשתגע עם התיבול – אבל בגלל הסילאן
בחרתי לתבל בנורמל
5. מביאים לרתיחה על אש בינונית עם מכסה חצי סגור.
6. מנמיכים לאש קטנה וממשיכים לבשל כ-20-25 דקות – לא לשכוח לערבב מידי פעם.
7. ***טיפ: לקראת סוף הבישול לוקחים כמות של 1-2 מצקת גדולה מהמרק – וטוחנים במעבד מזון
אחרי הטחינה – מחזירים למרק את ומערבבים - ככה המרק יוצא יותר טעים וסמיך טיפה.
8. מכבים את המרק ומשאירים שינוח.
9. מגישים, נהנים ומחייכים – בתאבון
אני מאחלת לכולם בריאות ואהבה.