1. משרים את השעועית במים למשך הלילה
2. מבשלים את השעועית עם שני שיני שום וחצי מחופן המרווה
3. מבשלים עד לריכוך מלא
4. מורידים מהאש, מסננים (משאירים מעט מים) ומועכים את השעועית באופן גס
5. מוסיפים שלוש שיני שום כתוש, מלח, שמן זית ומעט לימון
6. חותכים את העגבניות הטריות לשמניות
7. מוסיפים חמש שיני שום, מלח גס, פלפל גרוס ושמן זית
8. מכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות
9. מוציאים כאשר כל הנוזלים התאדו והעגבניות נצלו כראוי
10. קוצצים לקערה שלושה עלים של מרווה
11. מוסיפים עירית קצוצה ועגבניות מיובשות קצוצות גס
12. מוסיפים את העגבניות הצלויות עם השום
13. מפלפלים וממליחים לפי הטעם
14. מניחים את ממרח השעועית בצלחת רחבה ומעט עמוקה
15. יוצרים גומה באמצע ויוצקים בעדינות את תערובת העגבניות
16. מפזרים מעל לימון, שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס