שלום אהובים,
הפעם הכנתי עוגיות ספירלה (בבית אנחנו קוראים להן YOYO),
לפי מתכון של קרין גורן – עוגיות שחור לבן מהספר “אם לסבתא היה מיקסר” (ע”מ 136).
ובמתכון בשביל השדרוג הוספתי מעדן YOLO שתי שכבות שוקולד מריר ולבן יחד עם הבצק של הקקאו
ויצא מעולה, זה כיף מידי פעם לנסות ולהתנסות בשביל השוני…
אני בטוחה שאם תכינו את העוגיות האלה – הן לא ישארו – כי אצלי הן נחטפו…
אני משתפת אתכם במתכון כפי שאני הכנתי
מרכיבים:
לבצק הוניל:
3 כוסות קמח (420 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כוס סוכר לבן (200 גרם)
200 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
2 ביצים קרות מהמקרר
2 כפיות תמצית וניל
לבצק הקקאו:
1 מעדן YOLO שתי שכבות שוקולד מריר ושוקולד לבן (מעורבב)
3 כוסות קמח (420 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס קקאו (40 גרם)
1 כוס סוכר לבן (200 גרם)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 ביצים קרות מהמקרר
ההכנה:
מתחילים עם בצק הוניל:
1. במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, סוכר וקוביות החמאה לתערובת פירורית.
2. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק.
(אם הבצק יבש ומתפורר מוסיפים כף מים קרים, ואם הוא דביר מוסיפים כף קמח).
שומרים בצד (בקיץ במקרר).
ממשיכים להכנת בצק הקקאו:
1. מערבבים את מעדן ה-YOLO טוב ככה שנוצרת אחידות.
2. במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, קקאו, סוכר וקוביות החמאה לתערובת פירורית.
3. מוסיפים ביצים ומעבדים קצרות. מוסיפים גם את המעדן ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק.
(אם הבצק יבש ומתפורר מוסיפים כף מים קרים, ואם הוא דביר מוסיפים כף קמח).
מכינים את העוגיות:
1. מרדדים בנפרד את בצק הקקאו ובצק הוניל על ניירות אפייה ומקומחים קלות, לעובי של 1/2 ס”מ.
2. חותכים בסכין את שולי הבצק לקבלת מלבנים שווים בגודלם, ומסלקים את עודפי הקמח
בעזרת מברשת יבשה.
3. מברישים במעט מים מלבן של בצק וניל ומניחים מעליו מלבן של בצק קקאו.
מגלגלים את הבצק הדו-שכבתי לרולדה.
4. עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים 20 דקות עד להתקשות.
5. מפזרים סוכר חום על מגש שטוח, מברישים את גלילי הבצק במעט מים ומגלגלים בסוכר לציפוי.
6. פורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ.
מכניסים לתנור:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מניחים את העוגיות על תבנית אפייה עם נייר אפייה.
3. מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות עד להזהבה של בצק הוניל.
מצננים ושומרים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
בתאבון ותהנו.