מתכון קליל ובריא אפשר לטגן או לאפות יוצא טעים וכולם נהנים.
אפשר בהחלט להוסיף תפוח אדמה לבן וקישוא ואז יוצא חגיגה יותר צבעונית
מרכיבים
לטיגון:
4 בטטות בינוניות שטופות ומקולפות
קולפן
מלח, פפריקה מתוקה
שמן קנולה לטיגון
בתנור:
נייר אפייה
תבנית תנור
מלח, פפריקה מתוקה
ההכנה:
בטיגון:
1. מקלפים עם קולפן את הבטטה לדפים דקים. אומנם עבודה קצת אבל בסוף זה שווה.
2. מחממים שמן עמוק בסיר בינוני
3. בוחנים כמה דפים לראות שהשמן רתח.
4. מכניסים כמות קטנה לשמן, ומשגיחים שלא ישרפו (הם עדינים ונשרפים מהר)
5. מוצאים על מסננת שמתחתה צלחת עם נייר סופג וממליחים קלות עם מלח ופפריקה מתוקה
בתנור:
1. מקלפים את הבטטות
2. מחממים מראש תנור ל- 200 מעלות
3. מניחים נייר על תבנית תנור
4. מפזרים את הבטטה ומכניסים לאפייה
5. יש להשגיח עד שהבטטה מסתלסלת ומתקשה ומזהיבה.
6. להוציא להמליח עם מלח ואפשר גם עם פפריקה מתוקה... מערבבים ומניחים שיתקרר.
בתאבון