רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוגיות סילאן פריכות מקמח מלא וסוכר חום
מתכון

עוגיות סילאן פריכות מקמח מלא וסוכר חום

כ-30 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

העוגיות הטעימות האלה מאוד אהובות על בני הבית שאוהבים לנשנש אותם

(לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן + 1 כפית אבקת אפייה)
1. בקערה מנפים את הקמח ואבקת האפייה.

2. ובקערה מערבבים את הסוכר, החמאה, הסילאן והביצה – עירבוב טוב.
ואז מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים שוב עד לקבלת בצק אחיד.

3. מגלגלים את הבצק לגוש עבה ועגול עוטפים בניילון נצמד
ומכניסים למקרר לשעה וחצי (לא יותר מיומיים במקרר)

4. מחממים את התנור ל-חום בינוני-גבוה 170 מעלות.

5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומקמחים את משטח העבודה.

6. את הבצק לרדד לעובי של 3 מ”מ ולחתוך בצורות עם חורצי עוגיות
או ע”י החלק העליון של הכוס – בגודל שאתם רוצים ואוהבים.

7. לרפד את תבנית התנור בנייר אפייה ולהניח את העוגיות עליו – לשמור מרווח בין העוגיות.
הכמות שמתקבלת מהבצק מצריכה 2 תבניות תנור – או שפשוט לסיים לאפות פעם אחת ולעשות זאת שוב שתסתיים הכמות הראשונה.

8. מכניסים לתנור לאפייה כ-10-12 דקות, עד להזהבה קלה והתייצבות.

9. להוציא את העוגיות לתת להם להתקרר טוב ולאחסן בקופסא סגורה.

10. אנחנו ממליצות להגיש עם תה ירוק – ככה אנחנו במשפחה אוהבים לשתות לצד העוגיות האלה.

בתאבון.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(3.3) | 3 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות