(לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן + 1 כפית אבקת אפייה)
1. בקערה מנפים את הקמח ואבקת האפייה.
2. ובקערה מערבבים את הסוכר, החמאה, הסילאן והביצה – עירבוב טוב.
ואז מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים שוב עד לקבלת בצק אחיד.
3. מגלגלים את הבצק לגוש עבה ועגול עוטפים בניילון נצמד
ומכניסים למקרר לשעה וחצי (לא יותר מיומיים במקרר)
4. מחממים את התנור ל-חום בינוני-גבוה 170 מעלות.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומקמחים את משטח העבודה.
6. את הבצק לרדד לעובי של 3 מ”מ ולחתוך בצורות עם חורצי עוגיות
או ע”י החלק העליון של הכוס – בגודל שאתם רוצים ואוהבים.
7. לרפד את תבנית התנור בנייר אפייה ולהניח את העוגיות עליו – לשמור מרווח בין העוגיות.
הכמות שמתקבלת מהבצק מצריכה 2 תבניות תנור – או שפשוט לסיים לאפות פעם אחת ולעשות זאת שוב שתסתיים הכמות הראשונה.
8. מכניסים לתנור לאפייה כ-10-12 דקות, עד להזהבה קלה והתייצבות.
9. להוציא את העוגיות לתת להם להתקרר טוב ולאחסן בקופסא סגורה.
10. אנחנו ממליצות להגיש עם תה ירוק – ככה אנחנו במשפחה אוהבים לשתות לצד העוגיות האלה.
בתאבון.