תבלינים לתערובת:
· 1 כף פפריקה מתוקה
· 1 כף כורכום
· 1/2 כף תבלין לקציצות של סופר סל דיל (הכי מוצלחים)
· 1/2 כף תבלין גריל עוף של סופר
· 1/4 כפית פלפל שחור
תבלינים לרוטב:
· מעט שמן קנולה
· 1 כפית מלח
· כף פפריקה מתוקה
· 1/4 כפית פלפל חריף
· 1 קופסא רסק עגבניות של 28% תכולה של 250 גרם
· 1 קופסה עגבניות מרוסקות עם בזיליקום ועשבי תיבול תכולה של 300 גרם
· 5 יחידות עלי בזיליקום טריים
· 5 עלי סלרי
· 1 כפית שטוחה של סוכר
אופן ההכנה:
שוטפים את האורז ומבשלים אותו עם מעט מלח חצי בישול.
מרתיחים מים בסיר, ולאחר מכן משרים כמה דקות את ראש הכרוב עד שהוא מתרכך. לוקחים את ראש הכרוב וחותכים את ראש הכרוב כך שההפרדה של העלים תהיה יותר קלה.
ההפרדה מעלה לעלה ניתן כשמניחים את היד מראש התחתית של הכרוב ומעבירים את האצבעות בעדינות עד שהעלה משתחרר ומניחים בצד.
לוקחים מחבת רחב ושמים מעט שמן זית.
קוצצים קטן את הבצל, ומטגנים קלות.
לוקחים את השום והפטרוזליה, קוצצים בבלנדר ומוסיפים למחבת. פעולה זו חוזרת גם עם הגזר ומטגנים קלות.
לוקחים 5 עלי בזיליקום קוצצים ביד, ומעבירים לתערובת.
בבישול של כ-7 עד-10 דקות ומכבים את הגז.
מוסיפים את הבשר הטחון ואת האורז המבושל למחצה, מוסיפים את התבלינים ועושים עיסה.
לאחר מכן לוקחים עלה עלה בכל ראש עלה מעבירים חיתוך קל עם סכין וחותכים כדי שלא יווצר קושי בגלגול העלה.
לוקחים מעט מהעיסה בכף היד ומניחים בתחתית העלה, עושים קיפול אחד ולאחר מכן מקפלים משני הצדדים את העלה על הקיפול הראשון וכך מגלגלים, חשוב שאת הסיום של הכרוב מניחים בתחתית הסיר.
לוקחים סיר רחב מוסיפים מעט שמן.
ואת שאר התבלינים ומוסיפים את רסק העגבניות ומטפטפים מעט מים עד שמתקבל רוטב סמיך.
בוחשים מדי פעם עם כף עץ.
מוסיפים את שאריות הכרוב שנשארו אפשר לחתוך אותם לרצועות דקות ומפזרים לתוך הרוטב.
מסדרים את הכרובית במשטח שימלא את הסיר, מוסיפים מים עד לשכבה שתכסה את הכרוב ואת עלי הסלרי ואת שאר עלי הבזיליקום.
מדי פעם להטות את הסיר ימינה ושמאלה כדי שהרוטב יצוף למעלה.
* חשוב להוסיף תחתית של עוגה מעל הכרוב בבישול לפני שמכסים עם המכסה של הסיר כדי שהכרובית לא תיפתח ונותנים לזה לרתוח.
לאחר מכן מוסיפים מעט פלפל שחור וסוכר, וממשיכים לבשל כ-1/2 שעה עד 40 דקות.