המנה מורכבת מנתחי עוף, שפע של ירקות, תבלינים וכמובן אורז ואטריות.
אני מאוהבת במנות כאלו שלא חייבים לעבוד קשה כדי לקבל תוצאה נהדרת, טעימה ואיכותית.
את המקלובה מכינים צ'יק צאק ב 15 דק' ואז הבישול נמשך כשעה על אש קטנה או בתנור.
* אני מכינה אותה בשבת, מכניסה לתנור והולכת לים.. כשחוזרים הארומה בבית נהדרת ואז הופכים את הסיר ומגישים רק עם סלט וטחינה חמצמצה.
את כל הירקות (מלבד תפו"א) פורסים גס וצולים בתנור יחד לגוון שזוף, מוציאים ומניחים בצד
את נתחי העוף משחימים מעט במחבת חמה משניי הצדדים ושומרים בצד.
בקערה מערבבים אורז עם תבלינים אטריות ועשבי תיבול קצוצים.
לוקחים סיר רחב מוסיפים מעט שמן זית ומשחימים בו את פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים.
מעל מסדרים בשכבות אורז, ירקות ועוף חוזרים על הפעולה ומסיימים באורז.
יוצקים מים בצורה עדינה ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 30 דק' מעבירים לתנור שחומם
לטמפ' של 180 מעלות לעוד 60 דק'. מוציאים משחררים את האורז מדפנות הסיר הופכים על מגש
גדול וטורפים..
אם רוצים להכין ולצאת מהבית, מכניסים לתנור בחום של 100 מעלות למס' שעות