אופן ההכנה:
· מצפים את הגליל/מערוך שיש ברשתוכם ברצועת נייר כסף, ואת הקצוות מגלגלים כמו סוכריה.
· על הנייר כסף מצפים בנייר אפייה ואת הקצוות מגלגלים כמו סוכריה.
· מניחים בצק עלים קר ומרודד על השולחן, חותכים רצועות בעובי של כ-2 ס"מ ובאורך של כ-30 ס"מ בערך.
· לוקחים רצועת בצק, וקצת מותחים אותה על מנת שתהיה יותר ארוכה ודקה.
· מתחילים לסובב את הרצועת בצק על הגליל/מערוך המרופד כשהבצק מגולגל אחד על קצה הבצק שמתחתיו.
· ניתן ליצור גלילים קטנים באורך כ-7 ס"מ בערך.
· כאשר רצועה אחת נגמרת, ניתן להמשיך עם רצועה נוספת ולהניח על הקודמת כ-2 מ"מ על הרצועה שהסתיימה ולהמשיך לגלגל.
· טיפ: לאחר הגלגול, אפשר לפזר מעט סוכר על נייר האפייה ולגלגל את הגלילה בסוכר, כך הגלילה תצא קריספית ביותר.
· להכניס יחד עם הגלילים/מערוך לתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ30-40 דקות על מנת שהמאפה יתייבש גם מבפנים.
· להזהר לא לשרוף את המאפה בגלל הסוכר.
· לאחר האפייה לקרר, ולשחרר בזהירות את המאפה מצינורות הגליל/מערוך.
· למלא את קרם הוניל בעזרת שק זילוף עם צנטר כוכבי או בלי צנטר. ניתן לעטר מעל באבקת סוכר ולקשט בתותים.
אופן ההכנה לקרם וניל:
· להקציף את כל המצרכים יחד עד לקבלת קצפת יציבה.
בהצלחה ובתיאבון !! :)