ל”ג בעומר היום זה לא רק תפוח אדמה עטוף בנייר כסף ומרשמלו.
היום אפשר להנאות ממגוון גדול של מתכונים להכנה במדורה.
הנה מתכון שווה במיוחד לפיצה במדורה.
בגלל שהפיצה נכנסת להכנה במדורה – נצטרך נייר אלומיניום
ההכנה:
הבצק:
1. בקערה מכניסים את כל חומרי הבצק ולשים אותו לעיסה אחידה.
2. במקרה והבצק יוצא רך מידי אז מוסיפים לפי המגע של היד כ- עוד חצי כוס קמח כדי שהבצק יהיה נעים למגע, לא דביק ולא רך מידי
3. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים על מגש מקומח במעו קמח ומכסים עם מגבת – למנוחה כ-שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו
4. 10 דקות לפני שמשחטים את הבצק מכינים את הרוטב פיצה:
בקערה קטנה שמים את כל חומרי הרוטב: הרסק עגבניות, המים והמלח ומערבבים טוב טוב
5. מכינים את הפיצה:
על משטח מקומח מרדדים כדור בצק שגם עליו נפזר מעט קמח. נרדד אותו לגודל של כ-25 ס”מ
6. ניקח נייר אלומיניום ונמדוד גודל שיהיה גדול מספיק לעטוף את הפיצה אבל לא קטן מידי (כ-60 ס”מ)
7. נשים במרכז נייר האלומיניום את הבצק המרודד ונמרח את ה-1.5 כפיות שמן על הבצק (אפשר לרסס).
8. שמים את התוספות והרוטב:
נמרח את רוטב העגבניות על הבצק ונפזר את הטונה (לפורר טוב) והגבינה הצהובה המגורדת.
ולמי שאוהב – לפזר קצת בזיליקום ואורגנו – מובטח טעם עשיר וארומה מהפנטת.
9. עוטפים את הפיצה:
עוטפים את הפיצה עם הנייר אלומיניום כאשר את הקצוות מביאים כלפי מעלה ומגלגלים בין שני החלקים
מוודאים להשאיר פתח עליון קטן כדי שיוכלו לצאת אדים.
10. מכניסים את הפיצה למדורה לחימום של כ- 1/2 שעה, מוצאים ופותחים מעט את נייר האלומיניום וממתינים שיתקרר במעט.
ואז מוציאים לגמרי את הפיצה מנייר הכסף ואוכלים – בתאבון.