מרכיבים:
לבצק:
1 קילו קמח שמרים
3/4 כוס חלב
2 ביצים
100 גר’ סוכר
100 גר’ חמאה או מרגרינה
1 שקית אבקת סוכר וניל
1/4 כפית מלח
1 ביצה טרופה (למריחה על הלחמניות)
הכנה:
1. במיקסר להכניס את החומרים למעט הביצה הטרופה ולעבד לבצק על מהירות בינונית
לתת לבצק לנוח לתפוח כ-שעה וחצי
2. אחרי שעה וחצי ליצור כדורים ולהתפיח עוד שעה.
3. לחמם תנור ל-180 מעלות
4. בתבנית תנור להניח נייר אפייה ולהניח את הכדורי בצק שעשינו
5. למרוח ביצה על הכדורים ולהכניס לתנור עד שיזהיבו (20-25 דקות).
6. להוציא מהתנור כדי שיתקררו ובתאבון