1. מכינים את האורז:
בסיר שמים 1 כוס אורז עגול, מערבבים טוב את הכורכום עם 2 כוסות מים ושופכים לסיר.
2. מבשלים את האורז עד שנוצרים חורים ואין נוזלים.
משאירים שיתקרר.
3. בקערה שופכים את האורז ומוסיפים את הביצה ו-2 כפות קמח ומערבבים טוב.
משאירים למנוחה
4. יוצרים את כדורי הבשר:
בקערה אחרת שמים את הבשר טחון, הבצל, תיבול מלח ופלפל שחור ואת הבהרט,
ומערבבים טוב טוב לעיסה אחידה.
5. יוצרים את הכופתאות:
ביד משטחים כמות של אורז ומוסיפים באמצע כדור קטן של תערובת הבשר.
עוטפים את הכדור בשר עם האורז ויוצרים כופתאה של אורז ובה הבשר.
וככה הלאה עם שאר הכמות. ומשאירים למנוחה.
6. מכינים את הרוטב:
בסיר שמים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, רוטב הסויה, הטריאקי – מלח ופלפל
ו-1.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה קלה.
7. מוסיפים בעדינות את הכופתאות לרוטב
8. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים 20-25 דקות עם מכסה חצי סגור.
סוגרים את האש סוגרים עם המכסה בשלמות ונותנים למנוחה.
בתאבון