מרכיבים ל- 4 מנות:
- 1 קופסת שימורי גרעיני תירס מתוק מסוננים
או 350 גרם גרעיני תירס מוקפאים (מופשרים)
- 50 גרם חמאה (או מרגרינה למנה צמחונית)
- 2 כוסות חלב (או 1 קופסאת חלב קוקוס למנה צמחונית)
- 1 קופסא קטנה שמנת לבישול 10%-9% (או שמנת צימחית על בסיס סויה למנה צמחונית)
- 2 בצלים בינוניים קצוץ דק
- 2 גזרים בינוניים חתוכים קוביות קטנות
- 2 פלפל אדום בינוניים חתוכים קוביות קטנות
- 2 כפות קמח לבן או (או קמח ללא גלוטן או קמח אחר)
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור טחון
- 1 כוסות מים רתוחים
ההכנה:
1. בסיר מכניסים את החמאה וממיסים אותה
2. מוסיפים את גרעיני התירס ומערבבים קצת.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים קצת שוב ומוסיפים חצי כוס מים ומערבבים
4. מוסיפים את שאר הירקות והתיבול ומערבבים טוב לעוד 2 דקות
5. מוסיפים את החלב, השמנת ואת החצי כוס מים שנותרה מערבבים.
6. מורידים לאש נמוכה ומבשלים לעוד 15 דקות וממשיכים לערבב מידי פעם
7. סוגרים ומכסים את הסיר למנוחה