יום פסטרמה, יום סבבה!? מתאים לי…
אני טיפוס משקיען, שוחר בריאות (אני אוהבת אוכל בריא… אבל אוהבת פינוקים) ואני ממהרת (סיפור חיי)
בגלל שאני אדם שהוא עירבובייה של כמה טיפוסים בניתי לי אחלה כריך ב-2 הגשות.
עם 2 סוגי פסטרמה זוגולובק העשירות בחלבון ובעלות 1-2% שומן בלבד!
אם מכינים את המרכיבים מראש הכל מוכן לא יותר מ-15 דקות (זמן טוב לכריך מושקע, מהיר ובריא).
ההכנה:
1. למחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולשים את הבצל ולטגן קצת ואז להוסיף את העגבניות, הפלפל אדום ולערבב
2. להוסיף את התירס, והמלפפון חמוץ, לטגן ולערבב עוד דקה ולהוסיף את הפסטרמה החתוכה והרוטב שהכנו.
3. לתבל מלח ולפלפל, לערבב ולהניח להתבשל כ-7 דקות אבל לערבב מידי פעם.
לוודא שהכל מתערבב יפה עם הרוטב ונספג קצת במרכיבים.
4. סוגרים את הבישול ומניחים להתקררות קצת.
5. מגישים בשתי אופציות:
א. חותכים פיתה לחצי וממלאים כל חצי בתערובת – להגיש, לאכול ובתאבון
ב. כמו שאני אוהבת לאכול – בצלחת עמוקה ולהנות מכל רגע (כריך שהוא לא בכריך).
הנה טיפים מצויינים של הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה ויועצת התזונה של חברת זוגלובק להכנת כריך טוב יותר:
- העדיפו לחם מקמח מלא שמשביע ועוזר לעיכול תקין.
- כדאי להחליף את המיונז או את החומוס ל-חרדל או מיונז דל שומן – פחות קלוריות פחות שומן – ועדיין טעים
- ירקות, ירקות, ירקות בכריך – עשירים בויטמינים, מינרלים בעלי קלוריות נמוכים ובריא מאוד.
- אוהבים חביתה? גבינה צהובה? – מומלץ להחליפם בפסטרמה דלת שומן – פחות קלוריות ושומן רווי
ותקבלו חלבון איכותי וטעים.