• לפני הרכבת הלזניה, אנחנו נכין בשלב הראשון את הרוטב עגבניות - ואז את רוטב השמנת.
אופן הכנת רוטב העגבניות:
• בשלב הראשון נחלוט את העגבניות במים רותחים ונקלף אותן.
• נבשל את העגבניות כשעתיים בתוך סיר די רחב באש נמוכה עד שהן לגמרי מתרסקות.
• כעת נוסיף כפית שום כתוש ונוסיף מעט פלפל ומלח על פי טעם. ונוסיף קצת סוכר. לאחר מכן נוסיף את 10 עלי הבזיליקום הקצוצים ונמשיך לבשל הכל עוד רבע שעה.
• בחלוף הרבע שעה נוריד את הסיר מהאש ונסנן את כל הנוזלים מהרוטב על מנת לקבל רוטב סמיך. (משאירים את הנוזל שסונן)
אופן הכנת רוטב השמנת:
• קודם כל נשפוך את השמנת המתוקה לסיר ונביא אותה לרתיחה.
• נשים מעט מלח פלפל לבן ואגוז מוסקט הכל על פי טעם.
• כעת ניקח קערית, ונערבב בתוכה קמח תירס/ תפוחי אדמה ביחד עם מים עד שנקבל תערובת נוזלית אחידה ללא גושים.
• נשפוך את התערובת אל הסיר שמנת ונמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהרוטב נהיה סמיך. שימו לב צריך תמיד לערבב את הסיר.
ההרכבה:
• ניקח תבנית בגודל 20X30 ונעשה שכבת מצות אחת על כל התבנית.
• על שכבת המצות ששמנו נמרח חצי מכמות הרוטב עגבניות שהכנו ונפזר מעל 50 גרם גבינת מוצרלה.
• מעל הגבינה והרוטב עגבניות שמרחנו נשים עוד שכבת מצות ועליה נמרח את כל הרוטב שמנת שהכנו ומעל נפזר עוד 50 גרם גבינת מוצרלה.
• שוב נכסה בשכבת מצות, ועליה נמרח את הכמות שנשארה מרוטב העגבניות שהכנו ונפזר עליה עוד 50 גרם גבינת מוצרלה.
• לבסוף נשים עוד שכבת מצות אחת מעל, ומרטיבים אותם קצת במיץ העגבניות שסיננו מרוטב העגבניות ואמרנו להשאיר ולא לזרוק, ומפזרים עוד 50 גרם מוצרלה.
* עושים את זה על מנת שלא יגרום ללזניה להשרף באפייה.
• מכניסים אל תנור שחומם מראש ל170 מעלות כ50 דקות עד שעה.