עוגיות שומשום עם שברי בוטנים, מלאים בדבש ובמתיקות מעודנת - כשר לפסח
המתכון הזה לעוגיות שומשום ודבש ללא ספק יהפוך לחטיף החביב עליכם.
אם אתם מחפשים משהו מתוק ופשוט להכנה - זה בדיוק הפינוק בישבילכם.
המעדן הזה מורכב מארבעה מרכיבים בלבד וכל הכנת המתכון תארך רק 10 דקות +קירור.
והחלק הכי טוב? הפינוק הזה גם כשר לפסח!
איך מכינים עוגיות שומשום ודבש
בשלב הראשון ניקח סיר קטן ונמיס בתוכו על אש בינונית את הדבש והסוכר.
לאחר שהסוכר הגיע להמסה מלאה, נוסיף את השומשום והבוטנים ונערבב הכל ביחד היטב.
נערבב עוד כמה דק' עד שהעיסה מקבלת גוון זהוב.
ניקח תבנית ונפרד אותה בנייר אפייה ונשמן אותה קצת.
נשפוך אל תוך התבנית שרפדנו את העיסה.
בעזרת מרית נשטח וניישר את העיסה. נלחץ אותה כלפי מטה ומהדקים היטב על מנת שתתקבל שכבה אחידה וחלקה.
כשהעיסה בעודה חמה, ניקח סכין ובעזרתה נסמן קווים אלכסוניים, פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל על מנת ליצור צורות מעויין.
לאחר שסיימנו לסמן אלכסונים/ריבועים נכניס למקרר כשעה לפחות.
לסיום נוציא מהמקרר ונשבור את הצורות על פי סימוני הסכין - במידה וזה לא נחתך מייד אפשר להעזר בסכין.
הצעות הגשה לעוגיות שומשום ודבש
עטפו אותם בנייר פרגמנט או בניילון וקחו אותו איתכם ליום ארוך של עבודה
הגישו לצד קפה או תה
פזרו אותם על יוגורט יווני לארוחת בוקר בריאה
איך עושים את זה שונה
סובלים מאלרגיה לבוטנים? אפשר ליצור גרסה נטולת בוטנים על ידי השמטת הבוטנים והחלפתם בשומשום או סוגי אגוזים אחרים.
ממיסים מעט שוקולד מריר ומטפטפים אותו על חטיפי השומשום והדבש האלה רק לאחר שהתקררו. דבש, שומשום ושוקולד יכולים להיות שילוב שאי אפשר לעמוד בפניו!
הוסף קצת טעם לחטיפים שלכם ושלבו בהם קינמון, הל או אגוז מוסקט. זה יעניק מורכבות של טעם וארומה.
במקום בוטנים, נסו אגוזים אחרים, כגון שקדים, פיסטוקים או קשיו.
החדירו לדבש טעמים שונים, כגון מי ורדים, תמצית וניל או תפוז סחוט.