• טוב אז ככה, ניקח את המצות ונרטיב אותם טוב טוב.
• אחרי שהרטבנו את כל המצות היטב, נעטוף אותם במגבת ונניח למינימום 60 דקות עד שהן מגיעות למצב שהן רכות וגמישות.
• כעת, נחתוך את התפוחי אדמה לחתיכות בינוניות.
• נכניס אותם אל תוך סיר ונבשל אותם עם מי מלח עד ריכוך מלא.
• נצנן אותם ונמעך במזלג כמו פירה.
• נוסיף אל הפירה את הגבינות ונתבל במלח ופלפל. נערבב הכל היטב עד שנגיע לעיסה אחידה.
• בשלב הזה כל מצה נחתוך לחצי. ניקח כף ממילוי התפוחי אדמה והגבינות ונמרח על כל חצי כף.
* יש לשטח את המילוי כמעט על כל המצה.
• את שולי המצה יש לקפל אחד על השני.
• לבסוף נטבול את המצות הממולאות בביצה הטרופה, ונטגן בכמות לא קטנה של שמן את קציצות המצה כאשר הסגירה שלה כלפי מטה. מכל צד נטגן כמה דקות עד שהקציצה זהובה מכל צדיה.