שימו לב: ניתן להחליף את ה3/4 כוס קקאו בחבילת שוקולד מריר על פי אופן ההכנה.
• ניקח את הביצים ונקציף אותם ביחד עם הסוכר עד שנקבל תערובת אחידה וקלילה.
• נשפוך את השמן אל התערובת שקבלנו ואת התמצית וניל תוך כדי שאנחנו מערבבים.
• במידה והשתמשם בקקאו, נוסיף אותו תוך כדי ערבוב, במידה והחלטתם להשתמש בשוקולד מריר, יש להמיס אותו על אש נמוכה ולאחר שהוא נמס לגמרי מקפלים אותו אל תוך התערובת.
* שימו לב: לקפל את השוקולד אל תוך התערובת כשהוא התקרר ולא חם!
• כעת נוסיף את הקמח מצה, המלח, האבקת אפייה והאגוזים אל התערובת תוך כדי ערבוב, שימו לב שכל מה שאנחנו מוסיפים קורה תוך כדי ערבוב!
• לבסוף ניקח תבנית מלבנית ונרפד אותה בנייר אפייה. נשטח את התערובת על התבנית ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות לחצי שעה עד 40 דקות.
* שימו לב שזה לא מתייבש.
אופן ההכנה לציפוי:
• על מנת להכין את הציפוי לבראוניז, נמיס את השוקולד המריר והחמאה על אש קטנה.
• מערבבים היטב שהכל יימס ונקבל ציפוי אחיד.
• כעת נוסיף את האבקת סוכר ושוב נערבב היטב, ואז להוסיף את המים הרותחים ושוב מערבבים היטב.
• הציפוי מוכן! נצפה את הבראוניז לגמרי לפני שמתקרר.
* לא לשכוח לחתוך את הבראוניז לריבועים לפני ההגשה :)