• בשלב הראשון אנו נכין את הבצק, ניקח שמרים יבשים ונערבב ביחד עם רבע כפית סוכר ומעט מים חמימים. נניח בצד ל10 דקות.
• כעת ניקח קערה נוספת ונערבב בתוכה 2 כוסות קמח ביחד עם חצי כפית של מלח ונוסיף את שאר המים החמימים, את תערובת השמרים שהכנו קודם , ולבסוף את השמן זית.
• נערבב הכל יחד עד שנקבל בצק אחיד, וניתן לו לתפוח כ30 דקות לפחות.
• עכשיו לרוטב העגבניות נטחן 2 שיני שום במעבד מזון דק. נוסיף אל המערבל חופן של עלי בזיליקום ומפעילים אותו שוב. נוסיף לתוכו כעת את רסק העגבניות, את העגבניות, מעט מלח ושמן זית. נערבל הכל ביחד היטב עד שנקבל תערובת אחידה.
• בשלב הזה נשפוך מעט שמן זית לתוך מחבת ונבריש אותו בעזרת מטלית חד פעמית לפיזור אחיד, המחבת צריך להיות משומן אך לא מדי.
• לאחר התפחת הבצק נחלק אותו ל2 חלקים שאלה יהיו הפיצות שלנו. כל חלק נרדד לעיגול בגודל המחבת בערך ונעביר אותו אל המחבת.
• על הבצק נשים את רוטב העגבניות שהכנו קודם , נפזר גבינה צהובה מגורדת ותוספות רצויות.
• את הפיצה אנו נשהה 10 דקות על המחבת לפני שנדליק את האש.
• לבסוף נבשל את הפיצה על אש בינונית 5 עד 7 דקות עם מכסה סגור.