• בשלב הראשון , ניקח קערת מיקסר עם וו לישה , ונשים בפנים חצי קילו קמח , חצי שקית שמרית , וחצי שקית משפר אפייה.
• נמיס במיקרוגל 100 גרם חמאה, ו180 מ''ל חלב.
• נוסיף אל קערת המיקסר ונערבב. לאחר מכן נוסיף 2 ביצים , 1 סוכר וניל גרידת לימון , כוס סוכר רגיל, וקורט מלח - נערבב כמה דקות עד שנקבל בצק חלק מבריק ודביק.
• כעת נרסס מעל הבצק ספריי ריסוס של שמן קנולה , ונשאיר אותו להתפחה בין 30 ל60 דקות.
• בנתיים ניקח גלילי נייר סופג ריקים או מערוך או כל צורה שמזכירה קיורטוש שאפשר לסובב עליה את הבצק.
• עוטפים את הגליל לצורך העניין בנייר אפייה.
• נחמם את התנור ל180 מעלות.
• כעת נחזור אל הבצק , נחלק אותו ל8-10 כדורים שווים.
• נפרוס כל עיגול על משטח מקומח לצורת מלבן בעובי חצי ס''מ עם גלגלת של פיצה לחתוך לרצועות בעובי 5 ס''מ וללפף מסביב לגלילים.
* שימו לב: את הקצה מכניסים אל תוך הגליל.
* התוספות האפשריות שאני הוספתי: שוקולד נוטלה, אגוזי ברס , אגוזי מלך, סוכר , קינמון, קוקוס.
• לקחת גליל אחרי הליפוף של הבצק ולרסס אותו בשמן קנולה ולגלג בכל תוספת שתבחרו.
• נניח את הגלילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווח קטן אחד מהשני.
• מכניסים אל התנור עד הזהבה. לאחר האפייה יש למרוח את הקיורטוש בסירופ סוכר שהכנו ולחלץ אותם מן הגלילים (הם נשלפים בקלות).
אופן ההכנה לסירופ סוכר:
• לשים בסיר על אש נמוכה כוס סוכר וכוס מים כמה דקות עד שהסוכר נמס.