רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
סלט סלק חי
מתכון

סלט סלק חי

כ-15 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

תיהנו מסלט הסלק המשודרג שלנו, תערובת מרעננת של פרוסות סלק, בצל אדום, פטה ונענע בוויניגרט לימון. סלט צבעוני וטעים, מושלם כמנה מלווה או כארוחה קלה!

ברוכים הבאים למתכון סלט סלק חי טעים ומזין!

הסלט המרענן הזה מושלם לארוחה קלה ובריאה. עדיף להכין אותו עם סלק טרי ואורגני. הוא מפוצץ בטעמים וצבעים שישמחו את בלוטות הטעם שלכם.

בואו נתחיל!

אפשרויות הגשה לסלט סלק

  1. מגישים את סלט הסלק כמנה צדדית עם עוף או דגים בגריל.
  2. משלבים אותו עם קצת לחם פריך וחומוס לארוחת צהריים קלה ומספקת.
  3. מוסיפים אותו למצע של ירקות ומפנקים בויניגרט בלסמי לסלט מרענן.

3 וריאציות של סלט סלק חי

  1. הוסף כמה אגוזי מלך או פקאן קלויים למרקם פריך.
  2. למגע של מתיקות, מפזרים כמה חמוציות מיובשות או צימוקים מעל הסלט.
  3. לארוחה משמעותית יותר, הוסיפו לסלט קצת קינואה מבושלת או חומוס.

איך מכינים סלט סלק?

  1. בקערה גדולה, מניחים את פרוסות הסלק, פרוסות הבצל האדום, גבינת הפטה ועלי הנענע הקצוצים.
  2. בקערה קטנה מערבבים יחד את מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.
  3. שופכים את הרוטב על מרכיבי הסלט ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.
  4. נותנים לסלט לנוח טיפה במקרר (30 דקות) כדי לאפשר לטעמים להתמזג זה בזה.

מידע על אחסון

ראשית כל, ההמלצה הגורפת היא לאכול הכל כל עוד זה טרי. אם אין ברירה, מאחסנים בכלי אטום מאוויר במקרר. זה יישאר טרי עד 3 ימים. הימנעו מהקפאה בכל תוקף.

עובדה מהנה

האם ידעתם שסלק שימש בימים עברו כצבע טבעי לבגדים ומזון?הצבע האדום התוסס של הסלק מוסיף נגיעה יפה, רק הזהרו מכתמים!

הסלט הטרי הזה העשוי מסלק אורגני וטרי הוא דרך מצוינת ליהנות מארוחה קלילה ובריאה. יש בו המון צבעים וטעמים שונים, מה שהופך אותו לפינוק טעים. בואו נגיע לדברים הטובים!

תיהנו ממנו כמנה צדדית או מארוחה קלה. השילוב של סלק מתוק, גבינת פטה ועלי נענע טריים ייצרו פרץ טעמים שישאירו אתכם משתוקקים לעוד.

בתאבון!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת סלט סלק חי

בחרו את הסלק הטוב ביותר

חפשו סלק קטן עד בינוני עם עור יציב וחלק. הימנעו מכל סלק שיש בו כתמים רכים או חבורות.

בחרו את הסלק הטוב ביותר

הזהרו מכתמי סלק

היזהרו בעת הטיפול בסלק שכן הוא יכול להכתים את הבגדים שלכם. לבשו כפפות ועדיף גם סינר. כמובן לא לשכוח לשטוף את הידיים ביסודיות לאחר הטיפול.

הזהרו מכתמי סלק

שאלות נפוצות להכנת המתכון

כמובן שסלק טרי הכי מומלץ עבור המרקם והטעם הטובים ביותר. סלק משומר עשוי להיות רך מדי ובעל טעם שונה. בכל זאת מעוניינים בסלק משומר? אין בעיה, אפשר.
כן, בהחלט! אפשר להשמיט את גבינת הפטה או להחליף אותה באלטרנטיבה טבעונית, כמו טופו או גבינת קשיו. מומלץ גם להוסיף אגוזי מלך בישביל קצת קראנצ'
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות