רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוגת תפוחים בחושה של סבתא
מתכון

עוגת תפוחים בחושה של סבתא

כ-20 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

תיהנו מעוגת שיש תפוחים בחושה, שהיא התערובת הנכונה של תפוחים מתוקים וקקאו עשיר. עוגה חלבית שבקלות הופכת פרווה, מלאה בטעמים עשירים וטעימים

עוגת שיש תפוחים מעלפת שממנה אי אפשר להתרחק!

ערבוב מושלם של תפוחים מתוקים וקקאו עשיר כדי ליצור פינוק לח וטעים כאחד. עוגה בחושה מושלמת לכל אירוע. אפשר לאכול חתיכה עם קפה או תה, לתת לה בטיפטוף עם בזיגוג וניל, או להוסיף אגוזים לטעם עשיר יותר.

פשוט עקבו אחר השלבים הקלים האלה וקבלו עוגה מטריפה.

אפשרויות הגשה לעוגת תפוחים בחושה

  1. תיהנו מפרוסת עוגת תפוחים מעלפת בטעם של פעם עם כוס תה חם או קפה.
  2. מגישים את העוגה כקינוח עם כוס גלידת וניל ומעט רוטב קרמל.
  3. מאבקים את העוגה באבקת סוכר ומקשטים בפרוסות תפוח טריות.

3 רעיונות כדי להפוך את עוגת תפוחים בחושה למיוחדת

  1. מזגגים על העוגה זיגוג וניל לנגיעה נוספת של מתיקות.
  2. מוסיפים לבלילה אגוזים קצוצים כמו אגוזי מלך או פקאן למרקם פריך ועשיר.
  3. מגישים את העוגה עם כף של קצפת ומפזרים קינמון מלמעלה ומעט הל.

איך הופכים לעוגת תפוחים בחושה פרווה?

פשוט מאוד. את החמאה מחליפים בשמן קנולה. ואת החלב מחליפים בכל נוזל אחר. זה יכול להיות מים, חלב שקדים, סויה ואפילו מיץ תפוזים לטוויסט פירותי.

איך להכין עוגת תפוחים בחושה?

  1. מחממים את התנור ל 180 מעלות. משמנים את התבנית (רצוי מלבנית).
  2. בקערה, משלבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח ומניחים בצד.
  3. בקערה אחרת, מקציפים יחד את השמנת, החמאה והסוכר עד שהם קלים ורכים.
  4. מקציפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ואחריה את תמצית הוניל.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, לסירוגין עם החלב. מערבבים היטב אחרי כל תוספת.
  6. מעבירים מחצית מהבלילה לקערה אחרת ומערבבים פנימה את אבקת הקקאו עד לשילוב מלא.
  7. שופכים מחצית מהבלילה הפשוטה לתבנית המוכנה. עליה שופכים מחצית מבלילת הקקאו. וחוזרים על התהליך.
  8. בעזרת שיפוד, מערבבים בעדינות את הבלילות יחד כדי ליצור דפוס של עוגת שיש.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 50-60 דקות, או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
  10. מאפשרים לעוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות.
  11. פורסים ומגישים. בתאבון!

איך לאחסן עוגת תפוחים בחושה?

ניתן לאחסן את עוגת התפוחים הבחושה הזו במיכל אטום מאוויר בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. כדי להקפיא, עטפו את העוגה בחוזקה בניילון נצמד והכניסו אותה לשקית ולמקפיא. ניתן לאחסן אותה במקפיא עד 3 חודשים. כדי לחמם מחדש, הפשיר את העוגה בטמפרטורת החדר וחממו אותה בתנור למשך מספר דקות.

עובדה מהנה על עוגת תפוחים בחושה

הידעתם שהמערבולות של הבלילה בצבעים שונים בעוגת השיש נותנות לה את שמה? המערבולות האלה נראות כמו העיצובים שאתם יכול למצוא באבן שיש. זה שילוב מקסים של טעם וסגנון!

 

תהנו מהכיף בהכנה ומכל חתיכה מעוגת התפוחים הבחושה הזו. אתם יכולים ליהנות ממנה בעצמכם או עם חברים ובני משפחה. כל ביס הוא חגיגה של טעם. אפייה מהנה!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת עוגת תפוחים בחושה של סבתא

למרקם המושלם

כדי להבטיח עוגה לחה ורכה, הימנעו מערבוב יתר של הבלילה. מערבבים פשוט עד שכל המרכיבים משולבים היטב ובמרקם טוב.

למרקם המושלם

שפרו את הטעם

לקבלת טעם תפוחים אינטנסיבי יותר, הוסיפו לבלילה כפית תמצית תפוחים יחד עם תמצית הוניל.

שפרו את הטעם

שאלות נפוצות להכנת המתכון

כן, אפשר להחליף תפוחים באגסים או באפרסקים וכאילו קיבלתם עוגה חדשה.
כן, ניתן להקפיא את העוגה עד 3 חודשים. זכרו לעטוף אותה בחוזקה כדי למנוע כוויית קור.
כן, אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא, רק קחו בחשבון שהמרקם והטעם של העוגה עשויים להיות שונים מעט.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות