רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
חצ'פורי
מתכון
כ-30 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

לחם גאורגי אוטנטי, טעים ומלא בתערובת גבינות. וכל מילה נוספת מיותרת. התענגו על הטעמים של גאורגיה עם החצ'אפורי שלנו.

אנו שמחים לשתף אתכם במתכון לחצ'פורי. מנה גאורגית מסורתית שבנויה על תערובת הגבינות ולחם רך וטעים.

נסו את מתכון החצ'אפורי הטעים שלנו ותנו לבלוטות הטעם שלכם להיסחף לגאורגיה האמיתית!
מעטפת רכה ובצקית שפוגשת גבינות פטה, מוצרלה וצ'דר טעימות. בין אם זו המנה העיקרית של בראנץ' או סתם תוספת, חצ'אפורי לוקח אתכם להרפתקאה קולינרית דרך המסורת של גאורגיה.

בואו להכין איתנו את הפינוק הצ'יזי הזה. בואו נתחיל.

הצעות הגשה לחצ'פורי

  1. מגישים את החצ'פורי כמנה עיקרית לצד סלט טרי.
  2. נהנים ממנו לארוחת בוקר או בראנץ' לצד פירות טריים.
  3. משלבים אותו עם קערת מרק חם לארוחה מנחמת.

וריאציות למתכון חצ׳פורי

  1. מוסיפים תרד מבושל לתוך מילוי הגבינה.
  2. מפזרים כמה עשבי תיבול, כמו שמיר או פטרוזיליה, על גבי מילוי הגבינה לפני האפייה.
  3. לבעיטה חריפה, מוסיפים כמות קטנה של חלפיניו קצוץ או שבבי צ׳ילי לתערובת הגבינה.

איך להכין חצ'פורי?

  1. בקערה גדולה, משלבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה מים חמים ולשים עד שנוצר בצק חלק.
  2. מכסים את הבצק במגבת מטבח נקייה ונותנים לו לתפוח במקום חמים למשך כשעה, או עד שיוכפל בגודלו.
  3. מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
  4. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים בגודל שווה. מגלגלים ומשטיחים כל חלק לעיגול שטוח.
  5. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הגבינות הפטה, מוצרלה וצ'דר. מחלקים את תערובת הגבינה באופן שווה בין עיגולי הבצק, ומניחים את התערובת במרכז.
  6. מקפלים את קצוות הבצק מעל הגבינה ויוצרים צורת סירה. צובטים את הקצוות יחד כדי לאטום את המילוי.
  7. מניחים את הבצק המלא על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  8. מברישים את החלקים בביצה הטרופה ומזלפים בחמאה מומסת.
  9. אופים בתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, או עד להזהבה ושהגבינה נמסה.
  10. מוציאים מהתנור ונותנים לחצ׳פורי להתקרר מספר דקות לפני ההגשה.

עוד על חצ'פורי

חצ׳פורי היא מנה פופולרית במטבח הגרוזיני ולעתים קרובות נהנים ממנה כפינוק מיוחד במהלך חגיגות. באופן מסורתי הוא מוגש חם ישר מהתנור. אל תהססו להתנסות בסוגי גבינה שונים כדי להתאים אישית לפי טעמכם.

מידע על אחסון חצ׳פורי

חצ'אפורי הכי טעים שהוא טרי, אך ניתן לאחסן את כל השאריות בכלי אטום במקרר עד 4 ימים. כדי לחמם מחדש, פשוט הכניסו אותו לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך 7 דקות.

עובדה קטנה על חצ׳פורי

הידעתם שחצ'פורי נחשבת לאחת המנות הלאומיות של גאורגיה? יש לה היסטוריה עשירה ומדורות שלמין של משפחות שנהנו ממנה.

מקווים שתיהנו להכין ולהתענג על המתכון החצ'פורי הטעים הזה.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת חצ'פורי

קמחו את משטח העבודה קלות

אל תשכחו לקמח את משטח העבודה כדי למנוע את ההדבקה של בצק תוך כדי גלגול. זה יקל על הטיפול בבצק ויוצר צורה אחידה.

קמחו את משטח העבודה קלות

התנסו בסוגי גבינה שונים

אל תהססו להשתמש בתערובת של גבינות שונות כמו עיזים, פרובולון וגאודה לפרופיל טעם ייחודי.

התנסו בסוגי גבינה שונים

הגישו את חצ'פורי חם

אין שני להגשת החצ׳פורי חם הישר מהתנור לטעם והמרקם הטוב ביותר.

הגישו את חצ'פורי חם

שאלות נפוצות להכנת המתכון

כן, אפשר להקפיא את החצ'פורי. לאחר האפיה, תן לו להתקרר לחלוטין, ואז עטפו אותו בחוזקה בניילון נצמד והניח אותו בשקית מקפיא. ניתן להקפיא אותו עד חודש. כדי לחמם מחדש, הפשיר אותו במקרר בן לילה, ואז אפו בתנור שחומם מראש.
בעוד שבצק ביתי מספק את התוצאות הטובות ביותר, אפשר להשתמש בבצק פיצה שנקנה בחנות כחלופה שתחסוך לכם זמן. פשוט עקבו אחר אותן הוראות למילוי ועיצוב החצ׳פורי.
חצ'פורי מזדווג היטב עם מגוון מנות כמו סלטים, ירקות בגריל, או אפילו מגש דגים נאים או אפויים. זה הופך תוספת נפלאה לכל ארוחה.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון אגס בנדיקט
כ-30 דקות בינוני כשר חלבי
תמונה של מתכון בייגל אמריקאי
כ-90 דקות בינוני כשר חלבי
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות