המתכון הזה ללזניה חלבית קלאסית, הוא מתכון מושלם עבורכם כאשר אתם זקוקים לארוחה מנחמת. הוא עשיר וטעים, בשכבות עם רוטב ריקוטה ועגבניות, ומעליו גבינת מוצרלה מומסת ופרמזן. מתכון הלזניה הזה בטוח יהפוך לחביב המשפחה, וזה אפשרות נהדרת לאירוח.
את המתכון הזה ללזניה חלבית קלאסית ניתן להכין לפני הזמן ולאחסן במקרר או במקפיא עד שיהיה מוכן לשימוש. אם החלטתם להקפיא, תנו ללזניה להפשיר במקרר לילה לפני. אתם יכולים גם להשתמש בסוגים שונים של גבינות במתכון זה, כמו פונטינה, פרובולונה או אפילו גבינת עיזים, כדי להוסיף עוד עומק וטעם למנה.
לאחסון שאריות לזניה, מכסים בנייר כסף או בניילון נצמד ומקררים עד 3 ימים. כדי לחמם מחדש, הניחו את הלזניה בתנור ב- 175C למשך 15-20 דקות. כדי להקפיא, מכסים את הלזניה בנייר כסף וניילון נצמד ומאחסנים במקפיא עד 3 חודשים. תנו ללזניה להפשיר במקרר למשך לילה לפני שתחממו מחדש.
לזניה היא אחד הסוגים העתיקים ביותר של פסטה בעולם, המתוארך לרומא העתיקה. המתכון הידוע הראשון ללזניה נכלל בספר בישול מהמאה ה -14 מנאפולי, איטליה.
תיהנו ממתכון הלזניה החלבית הקלאסית הטעימה הזו עם יקיריכם והפכו את כל ארוחת הערב למיוחדת!
הוספת מלח למים לפני הרתחת דפי הלזניה תעזור להחדיר להם טעם ולמנוע מהם להיצמד זה לזה.
לאחר האפייה, תנו ללזניה לנוח לפחות 10-15 דקות לפני שאתם חותכים ומגישים. זה יאפשר לשכבות להתחבר.