רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
מרק עדשים ירוקות
מתכון

מרק עדשים ירוקות

כ-10 דקות קל כשר פרווה

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

להתחמם עם מרק העדשים הירוק הטעים הזה שעשוי לעילא, עם שום, ירקות ותבלינים. מתכון לארוחת ערב מושלמת בלילות חורף קרים

כשקר בחוץ, אין כמו קערת מרק חמה כדי לנחם את הנפש ולחמם את הגוף. המרק עדשים ירוקות הזה לא רק טעים, אלא שהוא גם עמוס בחומרים מזינים והוא פשוט וקל להכנה. אז קבלו מתכון למרק עדשים ירוקות חם ולבבי!

הצעות הגשה למתכון מרק עדשים ירוקות

  1. מגישים עם גלילי לחם חמים וסלט חמוץ.
  2. מוסיפים כמה קרוטונים או אגוזים קלויים.
  3. מגישים עם כף או שתיים של יוגורט יווני רגיל או שמנת חמוצה.

3 דרכים ליהנות ממתכון למרק עדשים ירוקות

  1. מוסיפים קצת אורז מבושל או קינואה למרק.
  2. מקשטים את המרק עם כוסברה קצוצה טרייה או פטרוזיליה לקבלת טעם נוסף.
  3. למרק קרמי יותר, טוחנים כמה מהעדשים והירקות המבושלים בבלנדר ואז מוסיפים אותם למרק.

איך מכינים מרק עדשים ירוקות

  1. מתחילים על ידי שטיפת העדשים הירוקות והניחו בצד. קוצצים דק את הבצל, השום, הגזר והסלרי.
  2. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת השום ומטגנים עד שהבצל שקוף.
  3. מוסיפים את הגזר הקצוץ והסלרי וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות או עד שהירקות מעט רכים.
  4. מוסיפים את העדשים הירוקות השוטפות, יחד עם כמון, פפריקה מעושנת וכורכום. מערבבים היטב עד שהעדשים מצופות יפה בתבלינים.
  5. מוסיפים את ציר הירקות, רסק העגבניות, המלח והפלפל לפי הטעם. מערבבים את החומרים לשילוב ומביאים את המרק לרתיחה.
  6. מנמיכים את האש לנמוך, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 40 דקות או עד שהעדשים רכות. יתכן שתצטרכו להוסיף ציר ירקות אם המרק סמיך מדי.

עוד על מרק עדשים ירוקות

עדשים ירוקות הן מקור מצוין לחלבון וסיבים תזונתיים, והם מושלמים לצמחונים או לכל מי שמחפש להוסיף חלבונים מבוססי צמחים נוספים לתזונה שלו.

איך לאחסן מרק עדשים ירוקות

אחסנו שאריות בכל קופסה אטומה במקרר עד 7 ימים. אפשר גם להקפיא את המרק במיכל אטום מאוויר עד 3 חודשים. כדי לחמם מחדש, הפשירו את המרק במקרר לילה וחממו אותו על הכיריים על אש נמוכה או במיקרוגל.

האם ידעת?

העדשים היו מזון עיקרי במזרח התיכון במשך אלפי שנים. היוונים האמינו שעל ידי אכילת מרק עדשים ביום השנה האזרחית החדשה, יהיה להם מזל טוב ועושר לאורך כל השנה הקרובה.

מרק העדשים הירוקות הזה הוא התאמה מושלמת לערב קר, בין אם זה לארוחת ערב או ארוחת צהריים. זה קל להכין וארוז בירקות ותבלינים בריאים שיחממו אתכם מבפנים החוצה. בתאבון!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת מרק עדשים ירוקות

שימוש בעדשים מיובשות חוסך זמן רב

אפשר לחסוך זמן באמצעות עדשים יבשות במקום עדשים משומרות, רק הקפידו לשטוף אותם היטב ולבדוק אם יש פסולת.

שימוש בעדשים מיובשות חוסך זמן רב

הוסיפו עשבי תיבול ותבלינים כדי להגביר את הטעם

אל תהססו להתנסות בתבלינים ועשבי תיבול שונים כדי ליצור את המתכון של מרק העדשים הירוקות שלכם! עשבי התיבול כוללים טימין, רוזמרין ועלי דפנה, הנותנים את המרק בטעם מורכב.

הוסיפו עשבי תיבול ותבלינים כדי להגביר את הטעם

שאלות נפוצות להכנת המתכון

כן, אפשר להשתמש בעדשים משומרות, אך הטעם והמרקם עשויים להיות שונים מהעדשים היבשות שהמתכון הזה דורש.
כן, אפשר להכין את המרק מראש ולחמם אותו מחדש על הכיריים על אש נמוכה. יתכן שתצטרכו להוסיף ציר ירקות או מים.
כן, אפשר להקפיא את מרק העדשים הירוקות הזה עד 3 חודשים במיכל אטום. עם זאת, המרקם עשוי להיות שונה מעט לאחר הפשרה וחימום מחדש.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות