כשקר בחוץ, אין כמו קערת מרק חמה כדי לנחם את הנפש ולחמם את הגוף. המרק עדשים ירוקות הזה לא רק טעים, אלא שהוא גם עמוס בחומרים מזינים והוא פשוט וקל להכנה. אז קבלו מתכון למרק עדשים ירוקות חם ולבבי!
עדשים ירוקות הן מקור מצוין לחלבון וסיבים תזונתיים, והם מושלמים לצמחונים או לכל מי שמחפש להוסיף חלבונים מבוססי צמחים נוספים לתזונה שלו.
אחסנו שאריות בכל קופסה אטומה במקרר עד 7 ימים. אפשר גם להקפיא את המרק במיכל אטום מאוויר עד 3 חודשים. כדי לחמם מחדש, הפשירו את המרק במקרר לילה וחממו אותו על הכיריים על אש נמוכה או במיקרוגל.
העדשים היו מזון עיקרי במזרח התיכון במשך אלפי שנים. היוונים האמינו שעל ידי אכילת מרק עדשים ביום השנה האזרחית החדשה, יהיה להם מזל טוב ועושר לאורך כל השנה הקרובה.
מרק העדשים הירוקות הזה הוא התאמה מושלמת לערב קר, בין אם זה לארוחת ערב או ארוחת צהריים. זה קל להכין וארוז בירקות ותבלינים בריאים שיחממו אתכם מבפנים החוצה. בתאבון!
אפשר לחסוך זמן באמצעות עדשים יבשות במקום עדשים משומרות, רק הקפידו לשטוף אותם היטב ולבדוק אם יש פסולת.
אל תהססו להתנסות בתבלינים ועשבי תיבול שונים כדי ליצור את המתכון של מרק העדשים הירוקות שלכם! עשבי התיבול כוללים טימין, רוזמרין ועלי דפנה, הנותנים את המרק בטעם מורכב.