רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
שעועית ירוקה מוקפצת
מתכון

שעועית ירוקה מוקפצת

כ-15 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

שעועית ירוקה פריכה, מוקפצת עם שום ברוטב סויה ונגיעה של דבש - מעדן ותענוג לחיך!

שעועית ירוקה היא קלאסיקה אמיתית ואנחנו חושבים שמנה הזו לא מספיק מוערכת. אז, רצינו לתת להם טוויסט מיוחד ולהוסיף טעמים טעימים כדי להפוך אותם למעניינים יותר. במתכון הזה השעועית הירוקה המוקפצת משולבת עם שום, רוטב סויה וטיפה דבש. איזון טעמים מושלם לחיך.

הצעות הגשה לשעועית ירוקה מוקפצת

  1. מגישים כתוספת עם עוף או סטייק בגריל.
  2. מוסיפים שעועית ירוקה מוקפצת לסלט האהוב עליכם.
  3. מגישים שעועית ירוקה מוקפצת עם בצל מטוגן וקראנצ'י.

3 דרכים לגוון שעועית ירוקה מוקפצת

  1. מוסיפים שקדים חתוכים או אגוזי מלך על גבי השעועית הירוקה המוקפצת.
  2. סוחטים מעט מיץ לימון מלמעלה.
  3. מפזרים כמה פתיתי צ'ילי.

איך להכין שעועית ירוקה מוקפסת טעימה

  1. במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים את שמן הזית והחמאה עד שנמס.
  2. מוסיפים פנימה את השום הטחון ומבשלים למשך 30 שניות, תוך ערבוב מתמיד כך שהוא לא יישרף.
  3. מוסיפים את השעועית הירוקה לתבנית, תוך ערבוב ובישול בערך 5-7 דקות, עד שהם רכים ופריכים. הקפידו לפקוח עליהם כדי שלא יהפכו לרכים מדי או מבושלים יתר על המידה.
  4. מערבבים פנימה את רוטב הסויה והדבש, ואז מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מטגנים עוד 1-2 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג ולרוטב לצפות את השעועית הירוקה.
  6. מסירים את המחבת מהאש ומגישים בזמן שהשעועית עדיין חמה.

כיצד לאחסן שעועית ירוקה מוקפצת

הכי טוב להגיש את המתכון הזה חם, אך אם תרצו לשמור את השאריות, הניחו אותם במיכל אטום אוויר במקרר עד 3 ימים. חממו מחדש במיקרוגל או על הכיריים, והקפידו לא לבשל אותם יתר על המידה.

עובדה מהנה על שעועית ירוקה

שעועית ירוקה ידועה גם בשם 'שעועית מיתרים' בגלל המיתר העובר לאורך עמוד השדרה של התרמיל, שכבר לא כל כך קיימת כעת בגלל טכניקות גידול מודרניות.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(5.0) | 1 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת שעועית ירוקה מוקפצת

הקפידו לבשל את השעועית הירוקה עד שהיא פריכה, ולא רכה מדי

זה המפתח למנה שעועית ירוקה מוקפצת מושלמת. שעועית ירוקה מבושלת יתר על המידה אינה טעימה כמו אלה הקראנצ'יות שמבושלות בצורה מושלמת. הישארו קשובים למחבת בזמן שהם מתבשלים כדי שתוכלו להוריד אותם מהחום בדיוק בזמן!

הקפידו לבשל את השעועית הירוקה עד שהיא פריכה, ולא רכה מדי

הפתיעו בטעם עם אגוזים ולימון

לקבלת מרקם מעט יותר פריך, הוסיפו למתכון שקדים חתוכים או אגוזי מלך. בנוסף, סחיטת מיץ לימון מוסיפה טעם משגע לשעועית הירוקה המוקפצת.

הפתיעו בטעם עם אגוזים ולימון

שאלות נפוצות להכנת המתכון

מטגנים את השעועית הירוקה בחמאה ובשום בערך 5-7 דקות עד שהם רכים ופריכים אך לא מבושלים יתר על המידה.
כן, ניתן לאחסן את השעועית הירוקה המוקפצת במכל אטום מאוויר ולקרר עד 3 ימים. חממו מחדש במיקרוגל או על הכיריים, והקפידו לא לבשל אותם יתר על המידה.
כמובן! וודאו שהסויה שברשותכם היא סויה ללא גלוטן וקיבלתם מנה ללא גלוטן מהסרטים!
בהחלט אפשרי, פשוט וותרו על החמאה. המירו אותה בעוד שמן זית או שומן אחר בטעם חמאה
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות