רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוגת גבינה אפויה פשוטה
מתכון

עוגת גבינה אפויה פשוטה

כ-20 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

מצרכים

אופן ההכנה

מתכון קל לעוגת גבינה אפויה פשוטה עם שמנת טעימה, קצפת אוורירית ופירות טריים מפוזרים באלגנטיות. עוגה מושלמת לכל אירוע!

מתכון עוגת גבינה אפויה פשוטה זו היא ללא כל ספק חביבת הקהל. החלק הטוב ביותר הוא שקל להכין אותה, עם מרכיבים פשוטים, ותוכלו להתאים אותה עם התוספות המועדפות עליכם!

הצעות הגשה לעוגת גבינה אפויה פשוטה

  1. מגישים עם קצפת ופירות טריים
  2. מקשטים עם רוטב תות או פטל
  3. מפנקים בהפסקת צהריים עם כוס קפה או תה

שלוש דרכים יצירתיות לעוגת גבינה אפויה פשוטה

  1. מפזרים ומקשטים את עוגת הגבינה עם קומפוט אוכמניות או פטל
  2. מפזרים מעל עוגת הגבינה אוראו כתוש או שוקולד צ'יפס לפני האפייה
  3. משתמשים בבסקוויטים עשירים בטעם כמו לוטוס או גרהאם.

איך מכינים עוגת גבינה אפויה פשוטה?

  1. מחממים תנור ל180 מעלות
  2. במעבד מזון, מעבדים את הביסקוויטים עד שהם הופכים לפירורים עדינים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית קפיץ 23 ס"מ ולוחצים עד שמהדקים את הבסיס לתבנית.
  4. אופים 10 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
  5. מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
  6. מוסיפים את תמצית הוניל והביצים, אחת בכל פעם, מערבבים היטב בין כל ביצה. מגרדים את צידי הקערה לפי הצורך.
  7. שופכים את התערובת על בסיס העוגה ומחליקים אותו בעזרת מרית גומי.
  8. אופים במשך 50 - 55 דקות או עד שעוגת הגבינה יציבה סביב הקצוות אך עדיין מעט רכה במרכז.
  9. מכבים את התנור ונותנים לעוגת הגבינה להתקרר בתוך התנור כשהדלת פתוחה מעט למשך כשעה.
  10. מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין לטמפרטורת החדר לפני הכיסוי בנייר כסף ומעבירים אותה למקרר לצינון לפחות ל-4 שעות.
  11. מגישים עם קצפת ופירות טריים מלמעלה, אם רוצים.

גרסה ללא גלוטן של עוגת גבינה פשוטה אפויה

לגרסה נטולת גלוטן של מתכון זה, החליפו את הביסקוויטים בעוגיות ללא גלוטן.

כיצד לאחסן ולהקפיא עוגת גבינה פשוטה אפויה?

מכסים את עוגת הגבינה בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושומרים אותו במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד חודשיים. אם אתם מקפיאים את עוגת הגבינה, עטפו אותה היטב כדי להימנע מכוויות קור והפשירו אותה במקרר לילה לפני ההגשה.

האם ידעת?

עוגת הגבינה מקורה ביוון העתיקה והיא הוגשה לספורטאים במהלך המשחקים האולימפיים הראשונים שנערכו בשנת 776 לפנה"ס!

 

שבו לכם בכיף ותיהנו מפרוסת עוגת גבינה אפויה פשוטה בעלת מרקם משגע עם שמנת טעימה ובסיס חמאתי וטעים!

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת עוגת גבינה אפויה פשוטה

וודאו שגבינת השמנת נמצאת בטמפרטורת החדר

זה יבטיח שלעוגת הגבינה שלכם יהיה מרקם חלק ללא גושים. אתם יכולים לתת לגבינה לשבת בטמפרטורת החדר למשך שעה-שעתיים או להכניס אותה למיקרוגל למשך 10-15 שניות עד לריכוך.

וודאו שגבינת השמנת נמצאת בטמפרטורת החדר

אל תערבבו את הבלילה יתר על המידה

ערבוב יתר יכול לגרום לעוגת גבינה צפופה וכבדה. מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד שהם חלקים וקרמיים, ואז מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ואחר כך את תמצית הוניל.

אל תערבבו את הבלילה יתר על המידה

תנו לעוגת הגבינה להתקרר בתנור

זה ימנע מעוגת הגבינה להיסדק. כאשר עוגת הגבינה מסתיימת באפייה, כבו את התנור והשאירו את עוגת הגבינה בתוך התנור במשך כשעה כשהדלת מעט פתוחה לפני שתקרר אותה לחלוטין.

תנו לעוגת הגבינה להתקרר בתנור

שאלות נפוצות להכנת המתכון

כן, אפשר להקפיא את עוגת הגבינה עד חודשיים. עטפו אותה היטב כדי להימנע מכוויות קור והפשירו אותה במקרר לילה לפני ההגשה.
כן, אפשר להשתמש בקרקר גרהם או בסיס אוראו במקום ביסקוויטים. אפשר גם להכין את הבסיס עם עוגיות ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן של המתכון הזה.
כן, אפשר להוסיף 100 גרם שוקולד מומס לבלילה לפני ששופכים אותו על הבסיס. אפשר גם להחליף את הביסקוויטים בעוגיות גרהם שוקולד.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות