• ניקח קערה נשים בתוכה את הקמח מצה ביחד עם אבקת האפייה ונערבב היטב.
• ניקח סיר קטן, ונרתיח בתוכו את המים ביחד עם השמן, הסוכר, והמלח. (להגיע למצ שהמים מבעבעים).
• לאחר שהמים מבעבעים , נכבה את האש ונוסיף במכה אחת את תערובת הקמח עם האבקת אפייה. נערבב הכל במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר, נעביר לקערה ונצנן מעט.
* הבצק צריך להיות דביק.
• נוסיף ביצה ביצה בהדרגה (אחת אחרי השניה) , ונערבב במהירות בעזרת כף עד שנקבל תערובת אחידה.
• בשלב האחרון , נרטיב את הידיים במים וניצור כדורים קטנים , ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
• נכניס אל תנור שחומם מראש ל200 מעלות כ10 דקות.
* שימו לב: לאחר 10 דקות להוריד את הטמפרטורה ל180 ונמשיך לאפות עוד כ30-40 דקות עד הזהבה.
טיפים:
• מומלץ להשאיר בתנור בערך 10 דקות לאחר האפייה את הלחמניות.
• אסור לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה.
• חשוב מאוד לחמם את התנור לפחות 10 דקות לפני האפייה.