עוגה שיש היא קינוח קלאסי אמריקאי, מושלם לימי הולדת, תה אחר הצהריים או סתם סיפוק למתוק.
עם אפקט השיוש והטעמים המשולבים של וניל ושוקולד, אתם תאהבו כל ביס!
ניתן להכפיל את המתכון להכין שתי עוגות בבת אחת. במקרה זה, השתמשו בתבנית 25 ס"מ. על מנת לקבל את אפקט השיש המושלם, הימנע מערבוב יתר בעת ערבוב הבלילות השונות זו לזו.
שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר בכלי אטום או עוטפים היטב בניילון נצמד. אפשר גם להקפיא את העוגה על ידי עטיפה הדוקה בניילון נצמד ולאחר מכן ברדיד אלומיניום. ניתן לשמור במקפיא עד חודשיים. בעת חימום חוזר, הניחו לעוגה להפשיר בטמפרטורת החדר למשך מספר שעות ולאחר מכן לחמם מחדש בתנור ב-150°C למשך 10-15 דקות.
הידעתם שעוגה שיש במקור היא סוג של עוגה שנעשתה על ידי ערבוב של עוגת וניל ועוגת שוקולד יחד? המונח "עוגת שיש" לא תועד עד סוף המאה ה-19, אבל העוגה הייתה קיימת שנים רבות לפני כן!
תיהנו מעוגת השיש הטעימה והיפה שלכם עם המשפחה והחברים שלכם!
זה מקל על ערבוב החמאה עם הסוכר ומאפשר בלילה חלקה יותר. הקפידו להניח את החמאה לפחות שעה לפני שילוב החומרים.
הדרך הטובה ביותר לבדוק אם העוגה אפויה במלואה היא להשתמש בקיסם. נעצו את הקיסם במרכז העוגה ואם היא יוצאת נקייה, זה אומר שהוא אפוי לחלוטין.