רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוגת וניל מושלמת ליום הולדת
מתכון

עוגת וניל מושלמת ליום הולדת

כ-35 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

לעוגה

לציפוי

אופן ההכנה

מתכון לעוגת וניל רכה וקרמית שתתאים בול ליום הולדת הבא שאתם מתכננים! דרך נפלאה וטעימה לחגיגות הבאות!

מחפשים את המתכון המושלם לעוגת וניל לחגיגת יום הולדת? אל תחפשו עוד! מתכון עוגת הוניל הזו הוא עוגת יום ההולדת האולטימטיבית, זו ללא כל ספק עוגת הוניל הכי טובה שתנסו! אז בין אם אתם חוגגים יום הולדת או סתם רוצים להתפנק עם עוגה טעימה, המתכון הזה לעוגת וניל הוא חובה לנסות!

 

איך מכינים עוגת וניל ליום הולדת באופן קצת שונה

  • מוסיפים שכבה של פירות יער טריים או קומפוט פירות בין שכבות העוגה
  • מוסיפים שכבה של גנאש שוקולד או רוטב קרמל בין שכבות העוגה
  • משתמשים בסוג אחר של ציפוי, כמו ציפוי גבינת שמנת או קרם חמאה מרנג שוויצרי
  • מכינים את העוגה בצורות אחרות כמו לב, כוכב או קאפקייקס
  • מוסיפים שכבה של פירורי עוגיות או סוכריות כתושות בין שכבות העוגה
  • משתמשים בתמציות שונות, כמו תמצית שקדים או קוקוס, לקבלת טעם ייחודי
  • מקשטים את העוגה בפרחים אכילים

 

הצעות הגשה לעוגת וניל ליום הולדת

  • מגישים את העוגה עם תוספת של פירות יער טריים או קומפוט פירות
  • מעל העוגה כדור גלידת וניל
  • מגישים את העוגה עם מעט קצפת בצד או קרם קוקוס מוקצף
  • מקשטים את העוגה בעלי נענע טריים או שוקולד צ'יפס
  • מגישים את העוגה עם תוספת של פאדג' חם או רוטב קרמל
  • מגישים את העוגה עם תוספת של סלט פירות טרי
  • עם טפטופי דבש או סירופ מייפל מעל העוגה

 

איך מכינים עוגת וניל ליום הולדת

לעוגה

  1. מחממים תנור ל-180. משמנים שלוש תבניות עוגה 22 ס"מ, מרפדים בנייר אפייה, ולאחר מכן משמנים את נייר הפרגמנט. נייר פרגמנט עוזר לעוגות להשתחרר בצורה חלקה מהתבניות.
  2. מקציפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה יחד.
  3. בעזרת מיקסר ידני או מטרפה, מקציפים יחד את החמאה והסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי, כ-3 דקות.
  4. מגרדים את הדפנות בעזרת מרית גומי לפי הצורך. טורפים פנימה את 3 הביצים, 2 החלבונים ותמצית הווניל במהירות גבוהה עד לאיחוד, כ-2 דקות. (התערובת תיראה מכורבלת כתוצאה משילוב נוזל הביצה והחמאה המוצקה.)
  5. מגרדים את הדפנות הקערה לפי הצורך.
  6. עם המיקסר על מהירות נמוכה, מוסיפים את החומרים היבשים רק עד לאיחוד.
  7. כשהמיקסר עדיין פועל על נמוך, יוצקים פנימה את הריוויון ומערבבים רק עד לאיחוד. ייתכן שיהיה עליכם להקציף הכל ביד כדי לוודא שאין גושים בתחתית הקערה. (הבלילה תהיה מעט סמיכה)
  8. יוצקים את הבלילה באופן שווה לתבניות עוגות. (שקלו אותם כדי להבטיח דיוק, אם תרצו)
  9. אופים כ-23-26 דקות או עד שהעוגות אפויות. לבדיקת מידת העשייה, נועצים קיסם למרכז העוגה. אם זה יוצא נקי, זה נעשה.
  10. מניחים לעוגות להתקרר לחלוטין בתבניות המוצבות על רשת. העוגות חייבות להיות קרירות לחלוטין לפני הרכבה.

 

לציפוי

  1. בקערה גדולה, באמצעות מיקסר ידני או מטרפה, מקציפים את החמאה במהירות בינונית עד לקבלת קרם, כ-2 דקות.
  2. מוסיפים אבקת סוכר, שמנת, תמצית וניל ומלח כשהמיקסר פועל על נמוך.
  3. מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים 2 דקות. מוסיפים עוד אבקת סוכר אם הציפוי דק מדי, עוד שמנת אם הציפוי סמיך מדי, או קורט נוסף של מלח אם הציפוי מתוק מדי.

 

מרכיבים ומקשטים

  1. בעזרת סכין משוננת גדולה פורסים שכבה דקה מעל החלק העליון של העוגות ליצירת משטח שטוח.
  2. מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת ההגשה. מכסים באופן שווה את החלק העליון בכ-1 ו-1/2 כוסות ציפוי.
  3. משטחים את שכבת העוגה השנייה ומכסים את החלק העליון בצורה אחידה בכ-1 ו-1/2 כוסות ציפוי.
  4. למעלה בשכבת העוגה השלישית. מורחים את יתרת הציפוי על כל החלק העליון + הצדדים.
  5. מקררים את העוגה לפחות שעה לפני החיתוך. זה עוזר לעוגה לשמור על צורתה בעת החיתוך.
  6. מכסים היטב את שאריות העוגה ומאחסנים במקרר עד 5 ימים.
ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות