מתכון ללא גלוטן וטבעוני זה מושלם לבראנץ' או לארוחת ערב, והוא דרך מהנה להשתמש בשקית תפוחי האדמה שיש לכם במזווה. עם מעט שום ואבקת בצל, תפוחי האדמה הזהובים האלה הם מזון הנוחות האולטימטיבי שישאיר אתכם עם חשק לעוד.
קצת על תפוחי אדמה מעוכים בתנור
תפוחי אדמה הם אחד מהירקות התרבותיים הנפוצים ביותר בעולם, והם מהווים מזון בסיסי בתרבויות רבות במשך מאות שנים. הם בויתו לראשונה בדרום אמריקה לפני יותר מ-7,000 שנה, והוכנסו לאירופה במאה ה-16. מאז, הם הפכו לאוכל אהוב בכל העולם.
תפוחי אדמה הם מקור טוב לויטמין C, אשלגן וסיבים. הם גם דלים בקלוריות ובשומן, מה שהופך אותם לתוספת בריאה לכל ארוחה. לתפוחי האדמה האדומים המשמשים במתכון זה יש יותר טעם בקליפתם מאשר לזנים אחרים, מה שהופך אותם לבחירה המושלמת עבור המנה הזו.
תפוחי אדמה מעוכים בתנור, הם מנה צדדית וטעימה שאפשר ליהנות ממנה בכל ארוחה. הם דרך מושלמת להשתמש בשקית תפוחי אדמה והם נטולי גלוטן וטבעוניים, מה שהופך אותם לנגישים להגבלות תזונתיות רבות ושונות. אמנם ייקח להם קצת יותר זמן להכנה מאשר מנות תפוחי אדמה אחרות, אבל התוצאה הסופית שווה את המאמץ. עם התוספות והתבלינים הנכונים, תוכלו להתאים את המנה בקלות לפי העדפות הטעם שלכם. בין אם תגישו אותם כתוספת או כאירוע מרכזי, תפוחי אדמה מעוכים בתנור בטוח יהוו את הקהל.
איך מכינים תפוחי אדמה מעוכים בתנור באופן קצת אחר
- משתמשים בבטטות במקום בתפוחי אדמה רגילים לטוויסט מתוק יותר.
- מוסיפים צ'וריסו מפורר או נקניק לתפוחי האדמה לגרסה בשרית.
- משתמשים בתבלינים שונים כמו פפריקה מעושנת או כמון כדי להוסיף טעמים שונים.
- מוסיפים לתפוחי האדמה לפני האפייה עשבי תיבול טריים קצוצים כמו טימין, רוזמרין או אורגנו.
- משתמשים בסוגים שונים של גבינה כמו צ'דר או גבינה כחולה כדי לתת למנה טעם שונה.
- מכינים רוטב לטבילה לצד המנה כמו שמנת חמוצה ועירית, איולי חריף או טחינה.
הצעות הגשה לתפוחי אדמה מעוכים בתנור
- מגישים לצד סלט ירוק רענן וצבעוני.
- משלבים עם עוף בגריל או סטייק.
- מגישים לצד סלסה ביתית או גוואקמולי.
- מוסיפים לקערת מרק לארוחה מנחמת.
- מגישים עם תוספת של שעועית אפויה לארוחה בריאה.
- מחברים עם כוס יין לבן או בירה קרה.
איך מכינים תפוחי אדמה מעוכים בתנור
- כדי להכין את תפוחי האדמה, יש תחילה לשפשף אותם עד שיהיו נקיים ולשטוף תחת מים זורמים. מניחים את תפוחי האדמה בסיר.
- ממלאים את הסיר במים עד שתפוחי האדמה שקועים ומכוסים. מוסיפים כף של מלח. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית-גבוהה וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה ננעצים בקלות רבה באמצעות מזלג (תפוחי אדמה קטנים מתרככים בסביבות 20 דקות, ובינוניים כ-25 דקות).
- בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מחממים את התנור ל-220 מעלות ומברישים שמן כך שהוא יתפזר בצורה אחידה על משטח האפייה.
- כשתפוחי האדמה מוכנים, מסננים אותם במסננת גדולה ונותנים להם להתקרר כ-5 דקות, עד שניתן לטפל בהם בבטחה מבלי לקבל כוויות.
- מפזרים באופן שווה את תפוחי האדמה על תבנית האפייה המוכנה ומשתמשים במועך תפוחי אדמה או במזלג כדי לרסק בעדינות כל תפוח אדמה לגובה של חצי סנטימטר בערך - ככל שתפוחי האדמה יהיו דקים יותר הם יהיו פריכים יותר.
- מושחים שמן זית על תפוחי האדמה המעוכים. מפזרים את אבקת השום, אבקת הבצל ו-¼ כפית מלח על תפוחי האדמה. לבסוף, מפזרים עליהם קלות פלפל שחור גרוס טרי.
- אופים עד שתפוחי האדמה יפים וזהובים בקצוות, כ-25 עד 30 דקות. מפזרים עליהם עשבי תיבול טריים קצוצים, ומגישים חם.