רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוגת תפוחים ללא גלוטן
מתכון

עוגת תפוחים ללא גלוטן

כ-70 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

להתאהב עד השמיים במתכון הזה לעוגת תפוחים ללא גלוטן

עוגת תפוחים ללא גלוטן זו הדרך המושלמת לספק את החשק למתוק תוך התמכרות למיטב שיש לסתיו להציע. עם נתחי תפוחים עדינים שנאפים ישירות לתוך העוגה, המתכון הזה בטוח יהיה להיט בקרב חברים ובני משפחה כאחד.

המתכון הזה לעוגת תפוחים ללא גלוטן מבוסס על עוגת התפוחים הצרפתית, קינוח אהוב שמקורו במחוז נורמנדי בצרפת. הגרסה המסורתית עשויה מקמח חיטה, אך גרסה ללא גלוטן זו משתמשת בשילוב של קמח שקדים וקמח לכל מטרה ללא גלוטן כדי להשיג את אותו מרקם רך, דמוי רפרפת.

במתכון תמצאו תערובת של קינמון ואגוז מוסקט שמוסיפים חמימות ועומק לתפוחים, ועל העוגה עצמה מפזרים אבקת סוכר. קינוח פשוט ומנחם המושלם לכל אירוע, מלילה נעים ועד לחגיגת חג.

 

איך עושים עוגת תפוחים ללא גלוטן באופן קצת שונה

  • החליפו את התפוחים באגסים או בחבושים או אגסים.
  • מגישים את העוגה חמימה עם כדור גלידת וניל מעל.
  • מוסיפים לבלילה אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים לקבלת קראנצ'יות נוספת.
  • מכינים רוטב קרמל ויוצקים על העוגה לפני ההגשה.
  • השתמשו במגוון סוגי תפוחים כדי להוסיף מורכבות לטעם.
  • מורחים שכבה של חמאת תפוחים על גבי העוגה לפני ההגשה.

 

הצעות הגשה לעוגת תפוחים ללא גלוטן

  • מגישים את העוגה חמימה עם כף קצפת.
  • מחברים עם כוס קפה או תה לפינוק נעים.
  • מגישים עם תוספת של גלידת וניל.
  • מגישים לצד צלחת גבינות למנת קינוחים מתוחכמת.
  • מחברים יחד עם כוס יין לבן ומענג.

 

אפשר להכין עוגת תפוחים פרווה ללא גלוטן?

אין בעיה בכלל! מחליפים את החמאה בשמן קנולה והרי לנו עוגת תפוחים פרווה ללא גלוטן! 

 

אפשר להקפיא עוגת תפוחים ללא גלוטן?

חד משמעית כן! אפשר להקפיא את העוגה הזו עד 3 חודשים. פשוט עטפו אותו היטב בניילון נצמד ואחסנו אותו בכלי אטום או בשקית אטומה.

 

איך מכינים עוגת תפוחים ללא גלוטן

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב תבנית עוגה עגולה בגודל 8 אינץ' או 9 אינץ', ומניחים בצד.
  2. בקערה גדולה מניחים את קוביות התפוחים ומערבבים עם הקינמון הטחון, אגוז המוסקט (אם משתמשים), ומיץ הלימון. הניחו את הקערה בצד.
  3. בקערה נפרדת בגודל בינוני, מניחים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים עד לאיחוד. הניחו את הקערה בצד.
  4. בקערה נפרדת וגדולה נוספת עם מיקסר ידני או בקערה של מיקסר רגיל, שמים את החמאה ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית (כ-2 דקות).
  5. מוסיפים את הסוכר, ולאחר מכן את הביצים והוניל, מקציפים היטב לאחר כל הוספה.
  6. מוסיפים את החומרים היבשים, ומקציפים רק עד לאיחוד. הבלילה תהיה סמיכה אך חלקה ואוורירית.
  7. מגרדים כשני שליש מבלילת העוגה לתוך הקערה הגדולה עם תערובת התפוחים. מערבבים כדי לצפות את כל התפוחים בבלילה. התערובת תהיה שמנמנה מאוד.
  8. מעבירים את השליש הנותר של בלילת העוגה לתבנית העוגה המוכנה.
  9. בעזרת מרית רטובה קטנה מורחים לשכבה אחידה בתחתית התבנית.
  10. מגרדים את בלילת העוגה עמוסת התפוחים השמנמנה לתוך התבנית על גבי שכבת הבסיס של הבלילה, ומורחים שוב לשכבה אחידה בעזרת מרית. (אם השתמשת במחבת 8 אינץ', היא תהיה די מלאה)
  11. מכסים את התבנית היטב בנייר אלומיניום, ומכניסים למרכז התנור שחומם מראש. אופים במשך 20 דקות.
  12. מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את כיסוי נייר הכסף מהתבנית. מחזירים את התבנית לתנור לאפייה עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם לא יותר מכמה פירורים לחים מחוברים (כ-40 דקות נוספות, או כ-50 דקות לתבנית בגודל 8 אינץ').
  13. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר בתבנית למשך 15 עד 20 דקות. העוגה תתחיל להתכווץ מעט מדפנות התבנית.
  14. תריצו מרית דקיקה לאורך קצה התבנית כדי לוודא שהדפנות לא נדבקות לפני שמעבירים בזהירות את העוגה לרשת.
  15. מניחים לעוגה להתקרר כ-15 דקות נוספות. בעזרת סכין חדה מאוד, פורסים ומגישים את העוגה, באופן אידיאלי כשהיא עדיין חמה.
ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת עוגת תפוחים ללא גלוטן

האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה?

כן, אתם יכולים להשתמש בשמן קוקוס או כל תחליף אחר לחמאה במתכון הזה.

אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות