במקום שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות, אפשר להשתמש ב-4 עגבניות טריות שקולפו וחתכו לקוביות. כדי לקלף עגבנייה, חותכים איקס קטן בתחתית העגבנייה הניחו בסיר עם מים רותחים למשך כ-30 שניות. הוציאו את העגבנייה מהסיר ומניחים אותה בקערת מי קרח, אחרי דקה, השתמשו בסכין כדי להסיר את הקליפה, שאמורה להתנתק בקלות. לאחר מכן, חותכים את העגבנייה לחתיכות קטנות.
כדי להחליף את השעועית המשומרת, אפשר להשתמש בכוס 1 של שעועית שחורה מיובשת שהושרתה למשך הלילה ולאחר מכן בושלה עד לריכוך.
כמובן שציר הבקר ייתן את התוצאה הטובה ביותר ועם עמוק ונהדר, אבל אם אין לכם גם ציר ירקות או פשוט מים ייתנו תוצאה טעימה מאוד
הצעת הגשה: מגישים את הצ'ילי קון קרנה עם תוספת של לחם תירס או מעל מצע אורז. מקשטים בכוסברה טרייה, בצל חתוך לקוביות וקצת טחינה.
עובדה היסטורית: צ'ילי קון קרנה הוא מאכל מקסיקני מסורתי שנהנו ממנו במשך מאות שנים. מאמינים כי הצ'ילי קון קרנה הראשון נוצר על ידי נהגי בקר בדרום מערב אמריקה בסוף המאה ה-19, תוך שימוש בנתחים זולים של בקר, פלפל צ'ילי ומרכיבים אחרים שהיו זמינים.
המתכון הזה פשוט, כך ששימוש בבשר הבקר האיכותי ביותר, ירקות טריים ותבלינים יעשה הבדל גדול בטעם הסופי.
אבקת הצ'ילי, הכמון, האורגנו, המלח והפלפל כולם תורמים לטעם הכללי של הצ'ילי, אז היו נדיבים איתם.
תנו לצ'ילי להתבשל לפחות 30 דקות אנחנו מציעים הרבה יותר אפילו שעתיים או שלוש זה ייאפשר לטעמים להתפתח במלואם ולבשר הבקר להתרכך.