רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
צ'ילי קון קרנה
מתכון

צ'ילי קון קרנה

כ-30 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

צ'ילי קון קרנה מנחם ומלא טעם עם בשר בקר טחון, שעועית שחורה ותערובת תבלינים, מנה קלאסית בהשראה מקסיקנית, קלה מאוד להכנה

במקום שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות, אפשר להשתמש ב-4 עגבניות טריות שקולפו וחתכו לקוביות. כדי לקלף עגבנייה, חותכים איקס קטן בתחתית העגבנייה הניחו בסיר עם מים רותחים למשך כ-30 שניות. הוציאו את העגבנייה מהסיר ומניחים אותה בקערת מי קרח, אחרי דקה, השתמשו בסכין כדי להסיר את הקליפה, שאמורה להתנתק בקלות. לאחר מכן, חותכים את העגבנייה לחתיכות קטנות.

כדי להחליף את השעועית המשומרת, אפשר להשתמש בכוס 1 של שעועית שחורה מיובשת שהושרתה למשך הלילה ולאחר מכן בושלה עד לריכוך.

כמובן שציר הבקר ייתן את התוצאה הטובה ביותר ועם עמוק ונהדר, אבל אם אין לכם גם ציר ירקות או פשוט מים ייתנו תוצאה טעימה מאוד

איך מכינים צ׳ילי קון קרנה?

  1. חותכים את הבצל והפלפל לקוביות קטנות. קוצצים את השום
  2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד להשחמה, תוך כדי הבישול מפרקים אותו לחתיכות קטנות.
  4. מוסיפים לסיר את קוביות הבצל, הפלפל והשום הטחון. מבשלים עד שהירקות מתרככים, כ-5 דקות.
  5. מערבבים פנימה את אבקת הצ'ילי, הכמון, האורגנו, המלח והפלפל השחור. מבשלים במשך דקה עד לריח
  6. מוסיפים את העגבניות והשעועית לסיר
  7. מוסיפים את ציר הבקר לסיר ומערבבים לאיחוד (גם מים זה בסדר אם אין לכם)
  8. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש למינימום ומבשלים לפחות 30 דקות (עדיף באיזור השעתיים להוסיף אחרי שעה כוס מים).
  9. מגישים את הצ'ילי חם, מעוטר בתוספות הרצויות.


הצעת הגשה: מגישים את הצ'ילי קון קרנה עם תוספת של לחם תירס או מעל מצע אורז. מקשטים בכוסברה טרייה, בצל חתוך לקוביות וקצת טחינה.

עובדה היסטורית: צ'ילי קון קרנה הוא מאכל מקסיקני מסורתי שנהנו ממנו במשך מאות שנים. מאמינים כי הצ'ילי קון קרנה הראשון נוצר על ידי נהגי בקר בדרום מערב אמריקה בסוף המאה ה-19, תוך שימוש בנתחים זולים של בקר, פלפל צ'ילי ומרכיבים אחרים שהיו זמינים.

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(5.0) | 1 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת צ'ילי קון קרנה

השתמשו במרכיבים איכותיים

המתכון הזה פשוט, כך ששימוש בבשר הבקר האיכותי ביותר, ירקות טריים ותבלינים יעשה הבדל גדול בטעם הסופי.

השתמשו במרכיבים איכותיים

אל תחסכו בתבלינים

אבקת הצ'ילי, הכמון, האורגנו, המלח והפלפל כולם תורמים לטעם הכללי של הצ'ילי, אז היו נדיבים איתם.

אל תחסכו בתבלינים

נותנים לצ'ילי להתבשל

תנו לצ'ילי להתבשל לפחות 30 דקות אנחנו מציעים הרבה יותר אפילו שעתיים או שלוש זה ייאפשר לטעמים להתפתח במלואם ולבשר הבקר להתרכך.

נותנים לצ'ילי להתבשל

שאלות נפוצות להכנת המתכון

כן, אפשר להשתמש בהודו או טלה טחון במקום בשר בקר טחון אם אתם מעדיפים.
כן, אפשר להשמיט את בשר הבקר הטחון ולהשתמש בשעועית או ירקות נוספים כמו עדשים או בטטה. אתם יכולים גם להוסיף תבלינים נוספים כגון פלפל קאיין או פפריקה מעושנת כדי לתת טעם מעושן יותר
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון גולש
כ-50 דקות קל כשר בשרי
תמונה של מתכון פאייה מדהימה
כ-25 דקות בינוני כשר בשרי
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות