ריזוטו פטריות הוא מאכל מסורתי מצפון איטליה שגורם להנאה גדולב בכל העולם. אבל מה הם הסודות לעשות את זה מושלם?
בגדול כמעט כל הפטריות מכילות את טעם האוממי שאנחנו כל כך אוהבים, אפשר להשתמש בכל שילוב של פטריות טריות, רק לא מקופסאת שימורים כמובן
אנחנו אוהבים לערבב כל מיני סוגי פטריות, מגדולות ועד קטנות, במתכון הזה השתמשנו ב 3 סוגים פטריות מלך, שמפניון ופטריות פורנצ׳יני מיובשות שלפני הכנה הכנסו לכוס עם מים חמימים למשך 5-10 דקות.
את המתכון הזה ניסינו גם עם שיטאקי, שימג׳י, פורטובלו ושנטרל
ציר ירקות זה סתם נשמע מפחיד, סוף היום זה מרק ירקות של ירקות ללא עמילן, אפשר להכין בעצמכם בסיר עם 2 בצלים ראש של שום שורש סלרי כמה גזרים ומלח
אפשר גם להשתמש בציר קנוי אבל זה חשוב לעומק הטעמים של המתכון
יש אסכולה שאומרת שכדאי לחמם את הציר לפני ההוספה אל הריזוטו וכך הגרגר לא נפגע והבישול נשאר אחיד
התחילו בלחתוך את כל הפטריות לפרוסות או קוביות מה שאתם מעדיפים, בריזוטו אנחנו אוהבים לחתוך לקוביות לא קטנות מידי שיהיו בזרימה אחת עם גודל האורז, זיכרו שגודל הקוביה מצטמצם בבישול.
הניחו מחבת רחבה על אש בינונית, הוסיפו 50 גרם חמאה ו2 כפות שמן זית, תנו חמאה להינמס
הוסיפו את הפטריות ולאחר 3-4 דקות פזרו מלח ופלפל לפי הטעם, תנו לפטריות עוד 2-3 דקות שיחלו להצטמצם ולהוציא את הטעם המיוחד שלהם
הורידו מהגז והניחו בצד
בתאבון :)