האם אתם מוכנים לקצת קסם של צ'יפוטלה בחיים שלכם?
קבלו מתכון שיעיף אתכם באוויר! רוטב צ'יפוטלה קרמי וטעים שכל כך קל להכנה שתתהו איך לא הכנתם אותו עד היום.
עם כמה מרכיבים בודדים בלבד ועשר דקות של הכנה תוכלו לשדרג כמעט כל ארוחה.
בין אם תשימו אותו על סלט, או תמרחו אותו על פרוסת לחם, הרוטב הזה הוא דרך מצוינת לתבל את האוכל.
חובה חובה וחובה להכין את הרוטב הזה ביחד עם המבורגר, פשוט שילוב מנצח
לרוטב צ'יפוטלה המון וריאציות. בגדול, הרוטב הזה הוא רוטב חריף העשוי מפלפלי צ'יפוטלה, שהם פלפלי ג'לפיאו מעושנים ומיובשים.
לרוב, יש ברוטב גם דברים כמו חומץ, רסק עגבניות, שום, בצל ותבלינים כמו כמון, כוסברה ופפריקה.
רוטב צ'יפוטלה הוא בדרך כלל חריף, מעושן ומעט מתוק. הוא יכול לשמש כתבלין או כמרינדה לבשר, דגים או ירקות.
והוא מרכיב נפוץ באוכל מקסיקני, ומאכלים כמו טאקו, בוריטוס ופג'יטס כוללים אותו לעתים קרובות.
חתכו את הגמבה והפלפל החריף לרצועות
חממו מחבת עם שמן זית, כשחם הוסיפו את גמבה, פלפל חריף ושום אל המחבת
טגנו עד ריכוך הפלפלים והשחמה קלה, בערך 10 דקות
העבירו את כל המרכיבים במחבת לבלנדר (כולל השמן) וטיחנו לממרח חלק ואחיד.
תבלו במלח ופלפל שחור לפי הטעם
זה ממש פשוט! הוסיפו רבע כוס מיונז ומעט לימון רגע לפני הטחינה בבלנדר.
מסורתי: תערובת של צ'יפוטלה צ'ילי, חומץ, רסק עגבניות ותבלינים. טעמו מעושן, מתובל ומתוק קלות.
שמנת: שלבו רוטב צ'יפוטלה רגיל עם מיונז, שמנת חמוצה או יוגורט. לרוטב צ'יפוטלה מסורתי מרקם חלק יותר ורמת תבלינים נמוכה יותר.
מנגו: עשוי על ידי שילוב עם מחית מנגו, לרוטב זה טעם מתוק וחריף עם חום עדין מפלפלי הצ'יפוטלה.
אננס: שלבו עם מיץ אננס או פירה אננס. יש לו טעם מתוק וחריף והוא משמש בדרך כלל כמרינדה למאכלים בגריל או כרוטב שטובלים בו.
בתאבון חברים :)