רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
צזיקי
מתכון
כ-10 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

צזיקי הוא מטבל יוגורט יווני מרענן עם טעם חזק של שום. קל מאוד להכנה ובא בטוב בכל ארוחת בוקר, אתם חייבים לנסות את זה עם בורקס!

אנחנו הולכים לתת לכם מתכון לצזיקי יווני אמיתי, כמובן שאתם יכולים להכין בבית איך שאתם מכירים ואוהבים אבל אנחנו ננסה להתקרב כמה שניתן למקור במתכון הזה.

איך מכינים צזיקי?

הכנת צזיקי היא פשוטה מאוד, נדרשים רק 5 מרכיבים וקצת ערבוב כדי להכין אותו. באופן מסורתי צזיקי מעורבב ביד. זכרו, יוגורט יווני אותנטי הוא ממש קרמי ולא נוזל.
במתכון זה, נכין קערה גדולה שתספיק ל-4 אנשים, תוכלו לערבב תחילה את היוגורט במטרפה לפני שתוסיפו את החומרים הנותרים, כך תוודאו שהיוגורט חלק וללא גושים.

היוגורט הנכון להכנת צזיקי

יוגורט יווני אמיתי בדר״כ יכיל משהו כמו 5+ אחוזי שומן, כמו שכבר אמרנו, יוגורט יווני הוא ממש סמיך וקרמי, הסיבה לכך היא שסיננו את רוב המים מהיוגורט.
תמיד תוכלו לסנן את היוגורט בעזרת חיתול, פשוט שמים את היוגורט שם, תולים ל 10-20 דקות בערך והיוגורט מוכן לעבודה.

הרבה שום!

עכשיו, שסיפרנו לכם הכל על יוגורט יווני, יש עוד דבר שצריך להבהיר. אוכל יווני (ויוונים) נחשב לחברים טובים של שום. ובכן, הנה הדוגמה הטובה ביותר לשמועה הזו! צזיקי תקין עמוס בשום. עד כדי כך שזה בוער בפה, זאת הסיבה שתמיד כדאי שיהיה לחם לצד המטבל הטעים הזה.

מתכון לצזיקי אמיתי

  1. גרדו את המלפפון באמצעות פומפיה על החלק העבה ביותר, בסיום הגירוד סחטו את המלפפון עם הידיים כדי להוציא ממנו את רוב הנוזלים.
  2. קחו קערה גדולה והוסיפו אליה את היוגורט היווני שלכם, ערבבו היטב עם מטרפה או מזלג עד שהיוגורט חלק לגמריי
  3. הוסיפו את המלפפונים אל הקערה
  4. כתשו 2 שיני שום גדולות והוסיפו גם אל הקערה, הגיע הזמן להוסיף את שאר המרכיבים כפית חומץ יין, חצי כפית מלח ומעט מעט פלפל שחור
  5. ערבבו היטב את הקערה
  6. עכשיו תטעמו, זה טעים כבר עכשיו, יש לשום טעם מאוד גולמי כרגע ואפשר כבר להגיש את הצזיקי עם לחם או שמעו לנו עם בורקס חם!
  7. מומלץ מאוד שתכניסו את הצזיקי למקרר למשך 3 שעות לפחות (או אפילו יותר טוב ללילה) לפני ההגשה כדי שהשום יתקרר מעט ויקבל טעם יותר מעודן. 

בתאבון 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(5.0) | 1 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת צזיקי

זמן יעשה טוב לצזיקי שלכם

עדיף שצזיקי יישב כמה שעות במקרר לפני ההגשה. בדרך זו השום מתקרר מעט והטעמים מצליחים להתמזג עוד יותר טוב. לקבלת התוצאות הטובות ביותר השאירו ללילה או למשך כ- 8 שעות לפני ההגשה.

דרכים אחרות לשימוש בצזיקי

כמו שכבר אמרנו צזיקי הולך מצויין בכל ארוחת בוקר וערב, כל מה שצריך זה לחם, מטבל מצויין שמשדרג כל ארוחה, הדבר האהוב עלינו עם צזיקי זה כל מאפי הגבינה: בורקס, בורקיטס, לחמניות קשקבל, ועוד.. זה כל כך טעים!

אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות