אנחנו הולכים לתת לכם מתכון לצזיקי יווני אמיתי, כמובן שאתם יכולים להכין בבית איך שאתם מכירים ואוהבים אבל אנחנו ננסה להתקרב כמה שניתן למקור במתכון הזה.
הכנת צזיקי היא פשוטה מאוד, נדרשים רק 5 מרכיבים וקצת ערבוב כדי להכין אותו. באופן מסורתי צזיקי מעורבב ביד. זכרו, יוגורט יווני אותנטי הוא ממש קרמי ולא נוזל.
במתכון זה, נכין קערה גדולה שתספיק ל-4 אנשים, תוכלו לערבב תחילה את היוגורט במטרפה לפני שתוסיפו את החומרים הנותרים, כך תוודאו שהיוגורט חלק וללא גושים.
יוגורט יווני אמיתי בדר״כ יכיל משהו כמו 5+ אחוזי שומן, כמו שכבר אמרנו, יוגורט יווני הוא ממש סמיך וקרמי, הסיבה לכך היא שסיננו את רוב המים מהיוגורט.
תמיד תוכלו לסנן את היוגורט בעזרת חיתול, פשוט שמים את היוגורט שם, תולים ל 10-20 דקות בערך והיוגורט מוכן לעבודה.
עכשיו, שסיפרנו לכם הכל על יוגורט יווני, יש עוד דבר שצריך להבהיר. אוכל יווני (ויוונים) נחשב לחברים טובים של שום. ובכן, הנה הדוגמה הטובה ביותר לשמועה הזו! צזיקי תקין עמוס בשום. עד כדי כך שזה בוער בפה, זאת הסיבה שתמיד כדאי שיהיה לחם לצד המטבל הטעים הזה.
בתאבון
עדיף שצזיקי יישב כמה שעות במקרר לפני ההגשה. בדרך זו השום מתקרר מעט והטעמים מצליחים להתמזג עוד יותר טוב. לקבלת התוצאות הטובות ביותר השאירו ללילה או למשך כ- 8 שעות לפני ההגשה.
כמו שכבר אמרנו צזיקי הולך מצויין בכל ארוחת בוקר וערב, כל מה שצריך זה לחם, מטבל מצויין שמשדרג כל ארוחה, הדבר האהוב עלינו עם צזיקי זה כל מאפי הגבינה: בורקס, בורקיטס, לחמניות קשקבל, ועוד.. זה כל כך טעים!