אם יש משהו שאנחנו אוהבים זה גבינת עיזים, ומה יותר נפלא מלשלב את זה עם קיש עגבניות שרי מתקתקות, מתאים לארוחת בוהוריים (בראנץ׳) ארוחת ערב וגם לכל ארוחה שביניהם :)
בשביל לשמור על המתכון הזה קליל קנו בצק פריך מוכן מהסופר והשתמשו בו (וודאו שהוא מתאים למאפים מלוחים)
לפני שמתחילים וודאו שיש לכם תבנית עגולה שאפשר להכניס לתנור, מרחו עליה מעט חמאה או שמן זית.
הכוכב של המתכון הזה זה הגבינה, ממליצים להתשתמש בגבינת תום של מחלבת אלטו
פתחו את חבית הבצק הפריך סדרו אותו בעדינות על התבנית של הקיש, ועשו חורים בעדינות עם המזלג, הכניסו את התבנית עם הבצק אל המקפיא עד לשימוש
קלפו ופרסו את 2 הבצלים לרצועות דקות יחסית
חממו מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן זית על להבה בינונית
טגנו את רצועות הבצל עד שהן שקופות, זה הזמן להוסיף שן שום גדולה או 2 לחובבי השום, תבלו במלח ופלפל והשאירו על הגז עד שאין נוזלים כמעט (שלא ירטיב את הבצק של הקיש)
הוסיפו עלים טריים של טימין או זעתר לפי הטעם וערבבו
תנו לתערובת להתקרר על מנת שלא יקרישו את הביצים במפגש ביניהם
בינתיים נכין את תערובת הביצים ערבבו היטב בקערה שמנת מתוקה, 2 ביצים, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, כף קמח ואגוז מוסקט
חממו תנור ל 180 מעלות והוציאו מהמקפיא את תבנית הקיש הבצק
סדרו את תערובת הבצל והשום על הבצק ופזרו מעל הכל את גבינת העיזים
שפכו את תערובת הביצים שהכנתם על הכל שימו לב לא למלא עד סוף הבצק התערובת עם הביצים מכיוון שהיא תתנפח מעט לכן - השאירו מעט רווח
סדרו עגבניות שרי שלמות בצורה אסתתית וגרדו עוד גבינת עיזים מעל לפי הטעם
הכניסו לתנור למשך 40-50 דקות ואפו עד שהבצק מזהיב והקיש מרגיש יציב
תנו לקיש העגבניות המושלם שהכנתם להצטנן כ -10 דקות לפני הגשה.
המתכון בשיתוף מחלבת אלטו, תהנו ובתאבון :)
לעוד מתכונים עם גבינות של מלבת אלטו לחצו כאן