במתכון הזה נכניס את העגבניות לתנור על מנת שהן יתקרמלו מעט וטעמם ישתנה להיו מרוכז יותר, חשוב לציין שאם יש לחץ של זמן או סתם עצלות, אל תוותרו על המתכון הזה, ניתן להשתמש גם בעגבניות טריות :) זה יוצא נ-ה-ד-ר
חממו את התנור ל 180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפיה והרתיחו קומקום מלא במים
חתכו את עגבניות השרי לחצי וסדרו על תבנית האפיה, תבלו מעט מלח ופלפל שחור וזלפו מעט שמן זית מעל, הכניסו לתנור ל 20 דקות
בקערה גדולה מערבבים קוסקוס, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל, יוצקים פנימה 3 כוסות מים המים ומכסים בצלחת עבה, ממתינים 5 דקות, פותחים ומערבבים קלות את הקוסקוס, מחזירים את הצלחת וממתינים 7-10 דקות נוספות, פותחים ומפרידים בעדינות את הגרגרים בעזרת מזלג
המתינו עד שהקוסקוס יתקרר לחלוטין, לפחות לטמפרטורת החדר. כך תוודאו שבעת ערבוב הסלט גרגירי הקוסקוס לא יידבקו ויהפכו לבצק
בזמן שהעגבניות בתנור והקוסקוס מתקרר לכם, חתכו את גבינת הפטה לקוביות, קצצו את הבצל ירוק, הפטרוזיליה, ערבבו בצנצנת או קערית את כל מרכיבי הרוטב יחד
בקערת סלט גדולה ערבבו את כל המרכיבים, שפכו חצי מכמות הרוטב, טעמו והוסיפו רוטב אם צריך
שיהיה בתאבון!