רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
סלט קוסקוס עגבניות ופטה
מתכון

סלט קוסקוס עגבניות ופטה

כ-15 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנה

רוטב

אופן ההכנה

סלט קוסקוס מהיר בריא וטעים שיכול להיות ארוחה שלמה, קבלו מתכון מנצח שהאורחים והילדים תמיד אוהבים, הסלט הזה תפס מקום של קבע אצלנו בשולחן חג השבועות

במתכון הזה נכניס את העגבניות לתנור על מנת שהן יתקרמלו מעט וטעמם ישתנה להיו מרוכז יותר, חשוב לציין שאם יש לחץ של זמן או סתם עצלות, אל תוותרו על המתכון הזה, ניתן להשתמש גם בעגבניות טריות :) זה יוצא נ-ה-ד-ר

איך מכינים סלט קוסקוס?

  1. חממו את התנור ל 180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפיה והרתיחו קומקום מלא במים

  2. חתכו את עגבניות השרי לחצי וסדרו על תבנית האפיה, תבלו מעט מלח ופלפל שחור וזלפו מעט שמן זית מעל, הכניסו לתנור ל 20 דקות

  3. בקערה גדולה מערבבים קוסקוס, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל, יוצקים פנימה 3 כוסות מים המים ומכסים בצלחת עבה, ממתינים 5 דקות, פותחים ומערבבים קלות את הקוסקוס, מחזירים את הצלחת וממתינים 7-10 דקות נוספות, פותחים ומפרידים בעדינות את הגרגרים בעזרת מזלג

  4. המתינו עד שהקוסקוס יתקרר לחלוטין, לפחות לטמפרטורת החדר. כך תוודאו שבעת ערבוב הסלט גרגירי הקוסקוס לא יידבקו ויהפכו לבצק

  5. בזמן שהעגבניות בתנור והקוסקוס מתקרר לכם, חתכו את גבינת הפטה לקוביות, קצצו את הבצל ירוק, הפטרוזיליה, ערבבו בצנצנת או קערית את כל מרכיבי הרוטב יחד 

  6. בקערת סלט גדולה ערבבו את כל המרכיבים, שפכו חצי מכמות הרוטב, טעמו והוסיפו רוטב אם צריך 

שיהיה בתאבון!

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

שאלות נפוצות להכנת המתכון

קוסקוס מלא, כשמו כן הוא, עשוי מחיטה מלאה, מה שאומר שהוא יותר עשיר בסיבים תזונתיים וויטמינים
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות