רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
מרק בצל
מתכון
כ-45 דקות בינוני כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

מרק בצל הוא אחד המרקים המטריפים ביותר לטעמנו. המרק מגיע אלינו מהמטבח הצרפתי הקלאסי עם טעמים עמוקים, ומרקם חלומי!

מרק בצל נעשה על ידי קרמול בצלים בחמאה ולאחר מכן גם ביין לבן. ובואו לא נשכח את הגבינה הנמתחת והלחם שגם הוא חשוב לא פחות, לכן החלטנו להראות לכם גם שתי דרכים לצלות את הלחם שלכם

הכנת הבצל לפני הכנת המרק?

  1. קילפו, ופרסו דק 4 בצלים בגודל בינוני, קצצו 2 שיני שום ושמרו בצד

  2. תהליך קרמול הבצל, הוא אחד התהליכים החשובים במתכון הזה,המיסו בסיר כבד 3 כפות חמאה (50 גרם), הוסיפו את הבצל וערבבו היטב עם החמאה, הוסיפו קורט מלח

  3. לאחר שהבצל הופך שקוף הורידו ללהבה נמוכה, המשיכו לערבב כל 3 דקות , לאחר כמה דקות הבצל הופך לזהוב ויחל להתקרמל, המשיכו לערבב עוד 3-4 דקות

איך מכינים מרק בצל?

  1. הוסיפו לבצל 3 כפות יין לבן יבש (אם אין אפשר להשתמש בחומץ תפוחים או חומץ יין לבן), המשיכו לערבב עם הבצל עוד 2-3 דקות 

  2. הוסיפו אל הבצל 2 כפות קמח ערבבו כ 2 דקות, לא לדאוג שהבצל מתחיל להידבק אל המחבת

  3. הוסיפו את שיני השום שקצצתם, עלה דפנה ו4 כפות ציר ירקות, תנו לזה להתבשל יחד 4-5 דקות עד שהשום יוציא את הטעמים שלו

  4. הוסיפו 3.5 כוסות של ציר ירקות, וענף קטן של רוזמרין טרי

  5. טעמו את המרק ותבלו במלח לפי הטעם (אם יש מלח בציר הירקות שימו מעט), הוסיפו חצי כפית פלפל שחור גרוס

  6. ערבבו את המרק היטב, הרתיחו על אש גבוהה, ברגע הרתיחה הורידו לאש נמוכה ותנו למרק 30 דקות להתבשל 

  7. המרק מוכן :)

הכנת הטוסט להגשת מרק הבצל

  1. כשהמרק מתבשל לו בינתיים, חממו תנור ל 120 מעלות

  2. סדרו על תבנית אפיה עם נייר אפיה פרוסות של לחם (כל לחם שתבחרו ילך טוב כאן) הברישו במעט שמן זית או חמאה והכניסו לתנור ל 7 דקות, הפכו את הפרוסות והכניסו לעוד 7 דקות נוספות

  3. אם לא תרצו להכניס את המרק כמו בגרסה הקלאסית, הניחו את פרוסת הלחם על קערת המרק, פזרו עליה גבינה וקדימה לתנור

הגשת מרק הבצל

  1. לפי הדרך הקלאסית, מזגו את מרק הבצל אל תוך קערות הגשה עמידות בחום, הניחו את הלחם הקלוי עליהם ופזרו גבינה בנדיבות

  2. שנו את מצב התנור לגוף החימום העליון בלבד, הכניסו לתנור את הקערה ל 15 דקות נוספות, תנו לגבינה להזהיב הוציאו מהתנור פזרו מעט פטרוזיליה טרייה

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת מרק בצל

באיזה בצל כדאי לכם להשתמש?

ניתן להוסיף את כל מגוון בצלים כמו בצל סגול, לבן או בצלצלי שאלוט. תלוי בסוג הבצל הטעמים ישתנו. אנחנו מעדיפים את המרק הזה עם בצל סגול. רק דאגו לפרוס את הבצלים בצורה אחידה כדי שיתבשלו בצורה אחידה.

באיזה בצל כדאי לכם להשתמש?

באילו עוד גבינות ניתן להשתמש?

גבינת גרוייר היא הקלאסית והטעימה ביותר במתכון הזה, אבל אפשר להשתמש בגבינה שוויצרית או פרמז'ן שגם ילכו מצוין

באילו עוד גבינות ניתן להשתמש?

איך מכינים גרסה טבעונית?

את החמאה החליפו בשמן זית, ואפשר להשיג גבינת גרוייר צמחונית או גבינת פרמזן צמחונית

אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון חמין צמחוני
כ-60 דקות קל כשר פרווה
תמונה של מתכון לחם במילוי מרק בטטה
כ-90 דקות קשה כשר פרווה
תמונה של מתכון מרק מינסטרונה
כ-55 דקות קל כשר פרווה
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות