מרק בצל נעשה על ידי קרמול בצלים בחמאה ולאחר מכן גם ביין לבן. ובואו לא נשכח את הגבינה הנמתחת והלחם שגם הוא חשוב לא פחות, לכן החלטנו להראות לכם גם שתי דרכים לצלות את הלחם שלכם
קילפו, ופרסו דק 4 בצלים בגודל בינוני, קצצו 2 שיני שום ושמרו בצד
תהליך קרמול הבצל, הוא אחד התהליכים החשובים במתכון הזה,המיסו בסיר כבד 3 כפות חמאה (50 גרם), הוסיפו את הבצל וערבבו היטב עם החמאה, הוסיפו קורט מלח
לאחר שהבצל הופך שקוף הורידו ללהבה נמוכה, המשיכו לערבב כל 3 דקות , לאחר כמה דקות הבצל הופך לזהוב ויחל להתקרמל, המשיכו לערבב עוד 3-4 דקות
הוסיפו לבצל 3 כפות יין לבן יבש (אם אין אפשר להשתמש בחומץ תפוחים או חומץ יין לבן), המשיכו לערבב עם הבצל עוד 2-3 דקות
הוסיפו אל הבצל 2 כפות קמח ערבבו כ 2 דקות, לא לדאוג שהבצל מתחיל להידבק אל המחבת
הוסיפו את שיני השום שקצצתם, עלה דפנה ו4 כפות ציר ירקות, תנו לזה להתבשל יחד 4-5 דקות עד שהשום יוציא את הטעמים שלו
הוסיפו 3.5 כוסות של ציר ירקות, וענף קטן של רוזמרין טרי
טעמו את המרק ותבלו במלח לפי הטעם (אם יש מלח בציר הירקות שימו מעט), הוסיפו חצי כפית פלפל שחור גרוס
ערבבו את המרק היטב, הרתיחו על אש גבוהה, ברגע הרתיחה הורידו לאש נמוכה ותנו למרק 30 דקות להתבשל
המרק מוכן :)
כשהמרק מתבשל לו בינתיים, חממו תנור ל 120 מעלות
סדרו על תבנית אפיה עם נייר אפיה פרוסות של לחם (כל לחם שתבחרו ילך טוב כאן) הברישו במעט שמן זית או חמאה והכניסו לתנור ל 7 דקות, הפכו את הפרוסות והכניסו לעוד 7 דקות נוספות
אם לא תרצו להכניס את המרק כמו בגרסה הקלאסית, הניחו את פרוסת הלחם על קערת המרק, פזרו עליה גבינה וקדימה לתנור
לפי הדרך הקלאסית, מזגו את מרק הבצל אל תוך קערות הגשה עמידות בחום, הניחו את הלחם הקלוי עליהם ופזרו גבינה בנדיבות
שנו את מצב התנור לגוף החימום העליון בלבד, הכניסו לתנור את הקערה ל 15 דקות נוספות, תנו לגבינה להזהיב הוציאו מהתנור פזרו מעט פטרוזיליה טרייה
ניתן להוסיף את כל מגוון בצלים כמו בצל סגול, לבן או בצלצלי שאלוט. תלוי בסוג הבצל הטעמים ישתנו. אנחנו מעדיפים את המרק הזה עם בצל סגול. רק דאגו לפרוס את הבצלים בצורה אחידה כדי שיתבשלו בצורה אחידה.
גבינת גרוייר היא הקלאסית והטעימה ביותר במתכון הזה, אבל אפשר להשתמש בגבינה שוויצרית או פרמז'ן שגם ילכו מצוין
את החמאה החליפו בשמן זית, ואפשר להשיג גבינת גרוייר צמחונית או גבינת פרמזן צמחונית