במתכון הזה האורז צריך להיות קר לפחות שעה במקרר, בגלל זה אנחנו תמיד מכינים אותו ביום ראשון עם האורז שנשאר מארוחת השבת, פשוט תענוג, ניתן ואפילו מומלץ גם להוסיף חתיכות עוף שנשארו
בשלו את האורז בסיר עם מים רותחים ביחס של על כל כוס אורז 2 כוסות מים וקצת מלח, כפי שנאמר כבר במתכון הזה האורז צריך להיות קר
קלפו וקצצו את הגזר,בצלי השאלוט, השום וגם את הפלפל החריף
הפשירו חצי כוס אפונה קפואה כמה דקות
שימו את הווק על הגז וחממו אותו עם 2 כפות שמן, שיברו 2 ביצים וערבבו היטב עד שיוצא לנו סוג של מקושקשת כזה, הכי קל לערבב עם צופ סטיקס אם יש לכם (לא שורט את הווק), הוציאו והעבירו לצלחת קטנה
הכניסו אל הווק את הבצל והשום לדקה בערך, לאחר מכן גם את הגזר והאפונה ל-3 דקות בערך, הוסיפו את האורז ואת הסויה מערבבים עד לחימום, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך בעוד סויה
פזרו שומשום והגישו
בתאבון