חממו את התנור לחום של 170 מעלות
במתכון הזה נשתמש בטכניקה של המסת הרטובים יחד במחבת קטנה על מנת שלא יהיו לנו גושים של סוכר או חמאה והכל יתאחד באופן מושלם
במחבת על אש נמוכה המיסו את החמאה הסוכר ותמצית הוניל עד לאיחוד בערך 3-4 דקות, הסירו מהחום ותנו לזה להתקרר 5 דקות
מעכו 2 בננות בעזרת מזלג או מיקסר, מעכו היטב עד שכמעט אין גושים, הוסיפו לתערובת שהכנתם
הוסיפו את הביצה וערבבו היטב עד איחוד מלא
הוסיפו את הקמח והחלב וערבבו היטב בתנועות קיפול עד שהכל מרגיש תערובת אחת
מזגו את הלילה אל תוך תבנית עגולה סטנדרטית או מתפרקת אם אתם רוצים לצפות אותה מכל הצדדים והכניסו לתנור למשך 40 דקות
השלב הזה איננו חובה בעוגה הזאת היא עומדת מצויין בפני עצמה, אבל אנחנו לגמריי ממליצים
בקערה ערבבו היטב את כל רכיבי הציפוי, חמאה, גבינת שמנת, אבקת סוכר, תמצית וניל ומעט מלח
הקציפו במהירות נמוכה למשך 30 שניות, ואז עברו למהירות גבוהה והקציפו למשך 2 דקות
לפני שמורחים את הציפוי על העוגה חשוב להמתין שהעוגה תתקרר לטמפרטורת החדר
הוציאו מהתבנית ומרחו שכבה ישרה ואחידה כמו שניתן של הציפוי, הכניסו למקרר להתייצבות הציפוי למשך שעה.
שמרו את העוגה במקרר
אין שום בעיה להפוך את העוגת בננה הזאת לבננה קאפקייקס, במקום תבנית עגולה מלאו תבניות הקאפקייקס עד לחצי גובה בבלילה של העוגה ואפו למשך 20-22 דקות
במידה ותרצו להכין את העוגה הזאת כעוגת שכבות (וזה כל כך קל!) חלקו את הבלילה לחצי ושימו ב 2 תבניות שונות, אפו כל אחת מהן למשך 27-20 דקות, את הציפוי ניתן לשים באמצע או להקציף נוטלה עם קצפת מתוקה, חלומי.