ניתן להחליף את החסה המסולסלת לחסה סלנובה, עלי רוקט או עלי בייבי, וודאו שזה מגיע שטוף בשקית או שטפו היטב בעצמכם
נתחיל בהכנת רוטב הויניגרט, יש לכם כאן את הגרסא המקוצרת אבל למי שרוצה את ככה להעמיק ברוטב יש לנו מתכון שלם רק לזה, למעבר למתכון לרוטב וינגרט
הכנת הרוטב, הכניסו את כל מרכיבי הרוטב אל צנצנת קטנה ונערו היטב, שימו בצד לכמה דקות לחיבור הטעמים
קרעו את החסה לחתיכות בינוניות וחתכו את הבצל לפרוסות דקות, חתכו את התאנים לרבעים
בקערת סלט גדולה פזרו חצי מכמות החסה וחצי מכמות הבצל ערבבו היטב
הוסיפו כמה תאנים וקצת גבינה כחולה
שוב הוסיפו את יתרת העלים ואת יתרת הבצל ערבבו את הכל שוב
מעל הכל פזרו את כל התאנים שנשארו ואת הגבינה הכחולה, זה הזמן לפזר את האגוזים
שפכו בתנועה סיבובית חצי מכמות הרוטב ואת החצי השני הגישו ליד הסלט, שכל אחד יוסיף לפי הטעם
הגישו עם חיוך,
ובתאבון
הוספת שמן הזית בזילוף איטי תוך כדי ערבוב הינו הליך חשוב בהכנת הרוטב, בהליך זה אנו הופכים את הרוטב שלנו לאמולסיה (תחליב) הומוגנית, קרמית, ועשירה.