קרפציו סלק היא מנה קלה להכנה וללא ספק יש הרבה דרכים להכין אותה. במתכון זה אנחנו ניתן לכם שלושה שילובים מנצחים שתוכלו לנסות בעצמכם. אתם מוזמנים "לפתוח את הראש" ולעשות שינויים לפי הטעם.
הבסיס של המנה הוא כמובן סלק ויש כמה דרכים שתוכלו להכין אותו
שטפו היטב וקרצפו את הסלקים
מגנו את הידיים שלכם עם כפפות ופרסו את הסלק על לדפים בעזרת פומפיה
קחו את הפרוסות היפות והשרו אותן במשך 5 דקות במיץ לימון טרי ורבע כפית מלח
הקרפצ׳יו יצא הכי קרוב לטעם הבסיסי והמרענן של הסלק
שטפו היטב וקרצפו את הסלקים
חממו תנור ל 200 מעלות
עטפו את הסלקים היטב בנייר כסף והכניסו לתנור ל-40 דקות בערך הוציאו והניחו להם להתקרר
פרסו את הסלק לפרוסות דקות באמצעות סכין חדה
הקרפצ׳יו האפוי יצא עם טעם יותר מקורמל ומתקתק
הכניסו לסיר את הסלקים ומלאו במים
הביאו את הסיר לרתיחה והורידו לאש קטנה, השאירו את הסיר על האש למשך 45-60 דקות, הוציאו והמתינו שיתקרר
קלפו את הסלקים, ופרסו את הסלק לפרוסות דקות באמצעות סכין חדה
בתהליך זה הטעם הטבעי של הסלק לא ישתנה, אבל הוא ייתן לכם מרקם אחר לחלוטין
בצנצנת או קופסא קטנה הוסיפו 2 כפות בלסמי מצומצם, 3 כפות שמן זית, כף חרדל גרגרים, כף דבש, חצי לימון וקורט מלח
ערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד והניחו לרוטב לנוח 20 דקות בערך
נערו היטב לפני השימוש
חממו את צנוברים על מחבת יבשה על שהם יזהיבו
שטפו היטב את נבטי האלפלפא שיתנו לנו פרשיות בביס
גרדו פרמזן או חתכו אותו לפרוסות ממש דקות והוסיפו כמות לי הטעם
על צלחת רחבה סדרו את הסלקים בצורה יפה, זלפו את הרוטב
פזרו את הנבטים לפי העין הצנוברים מעל, ואת הפרמזן ממש לפני ההגשה כי הוא הופך לסגול מהר מאוד
על צלחת רחבה סדרו את הסלקים בצורה יפה וזלפו רוטב על הסלקים
פזרו עלי זעתר טרי בנדיבות
פוררו גבינת פטה שמנה ביד ופזרו מעל בעדינות, לא יותר מידי
הגישו עם צלחת זיתים סורים (או כל סוג שאתם אוהבים) ליד, פשוט תענוג!
שטפו 2 צנוניות טריות ופרסו אותן דק, הצנונית תיתן לנו מין חריפות מרעננת שתקפיץ את הקרפציו סלק
על צלחת רחבה סדרו את הסלקים בצורה יפה, זלפו רוטב על הסלקים
פזרו את פרוסות הצנונית, ושימו כמה עלים שלמים של בזיליקום על הצלחת
צורת ההגשה הזאת היא טבעונית לגמרי
מקווים שנהנתים מהמתכון הזה!
בתאבון :)
אם יש משהו אחד שאנחנו לא אוהבים בסלק זה לשטוף את הקרש חיתוך אחרי ש״מטפלים״ בו, כל מי שניסה להיפטר מהצבע האדום והמרשים של הסלק יודע על מה אנחנו מדברים. הפתרון הוא דיי פשוט, סלק, חותכים על צלחת ולא על קרש חיתוך, תגלו שקל מאוד לשטוף את זה אחריי השימוש.
במקור, קרפצ'יו היא מנה של פרוסות דקיקות של בשר בדר״כ סינטה בתיבול של שמן זית, מלח, מיץ לימון או חומץ כלשהו ועלים טריים. היא נוצרה בשנת 1950 על ידי ג'וזפה סיפריאני, בעלי המסעדה Harry's bar בוונציה, וזכתה לשם כי יוצרה קיבל השראה מיצירותיו של הצייר ויטורה קרפצ'יו, שאופיינו במשיכות צבע אדומות. בעשורים שחלפו מאז יצירת המנה המקורית, המונח קרפצ'יו התרחב לכלול מנות רבות שהן פרוסות דקות של חומר גלם שמוגש בתיבול עדין ועם תוספות מינימליות