הכנו לכם מתכון מושלם לקיש תרד עם גבינת ריקוטה פטה ופרמזן שמתאים לכל ארוחה, אפשר ואף מומלץ להכין את הבצק בעצמכם במתכון הזה, אבל אם אין לכם זמן או שאתם סתם מתעצלים אפשר להשתמש בבצק פריך שקונים בסופר.
אפשר להשתמש בכל גבינה מגורדת שתרצו אנחנו חושבים שפרמזן נותן את הטעם הטוב ביותר כאן, אבל אתם לגמריי יכולים להשתמש בקשקבל, אם תרצו תוכלו להחליף את הריקוטה בגבינת שמנת, אבל הריקוטה מחמיאה ומרימה את התרד למעלה.
רגע לפני שמתחילים וודאו שיש לכם תבנית עגולה בקוטר 24" שאפשר להכניס לתנור, מרחו עליה מעט חמאה או שמן זית.
הכניסו אל הבלנדר שלכם את הקמח, 100 גרם חמאה וכפית מלח
הפעילו את הבלנדר עד שאתם מקבלים פירורים, לאחר מכן הוסיפו את הביצה וכף מים קרים עד שנוצרים גושי בצק בבלנדר
הוציאו את הבצק מהבלנדר ולושו אותו מעט והכינו ממנו כדור, עטפו בניילון נצמד ותנו לו לנוח שעה במקרר
אחרי שהבצק נח, רדדו אותו על משטח מקומח לעיגול דק בעובי של קצת פחות מחצי ס״מ, סדרו אותו על התבנית של הקיש, ועשו חורים בעדינות עם המזלג, הכניסו את התבנית עם הבצק אל המקפיא עד לשימוש
חממו תנור ל 170 מעלות
הניחו נייר אפיה על הבצק הקר והמחורר, מלאו את הנייר אפיה בכל קטניות שאתם רוצים, אנחנו שמים שעועית בדר״כ (עושים את זה על מנת שהבצק לא יעלה)
הכניסו לתנור ל 15 דקות
הוציאו מהתנור והסירו בעדינות את הקטניות ואת נייר האפייה, הכניסו שוב לתנור למשך 3-4 דקות עד שהבצק נהיה זהוב
הוציאו מהתנור ותנו לבצק להתקרר לטמפרטורת החדר.
חתכו את הבצל לקוביות קטנות.
במחבת גדולה חממו 3 כפות שמן זית
הוסיפו את הבצל, טגנו עד שהבצל מתחיל לקבל צבע זהוב
הוסיפו את חבילת התרד, הנפח יצטמצם במהרה אל דאגה, ערבבו במשך 4 דקות
תבלו במלח ופלפל הורידו מהמחבת והניחו את התכולה במסננת, עד שכל הנוזלים יוצאים מהתערובת
בקערה שימו את תערובת התרד, רבע כפית אגוז מוסקט, גבינת הריקוטה וגבינת הפטה, ערבבו היטב
ערבבו היטב בקערה נפרדת חצי כוס שמנת לבישול, חצי כוס חלב, 2 ביצים, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, כף קמח, ואת גבינת הפרמזן
חממו תנור ל 180 מעלות
על הבצק החי אפוי שהכנתם, שימו את תערובת התרד ומעליה את תערובת הביצים, שימו לב שלא תגיעו עד לסוף הקיש אלא רק על לשלות רבעי גובה
הכניסו לתנור למשך 35 דקות ואפו עד שהבצק מזהיב והקיש מרגיש יציב
תנו לקיש התרד והגבינות המושלם שהכנתם להצטנן כ -10 דקות לפני הגשה.
בתאבון!
אם אתם מחפשים עוד מתכונים של קישים נהדרים, הכנו לכם סיכום של קישים לחג השבעות
אפשרי לגמריי להחליף את הקמח ב ״קמח כרגיל״ (קמח ללא גלוטן), התוצאה נפלאה לא פחות!