רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
פסטה פטה ועגבניות שרי בתנור
מתכון

פסטה פטה ועגבניות שרי בתנור

כ-30 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנה

תבלינים

אופן ההכנה

כאשר נתקלנו במתכון זה רץ ברחבי הרשת בעיקר בטיקטוק, לא יכלנו להישאר אדישים לקלות המטורפת לעומת המנה המטריפה שמקבלים בסוף שווה לנסות!

לאוהבי המלוח כמונו, בהחלט אפשר להשתמש בפטה כבשים שהיא גבינה יותר מלוחה ובעלת טעם מיוחד.

אפשר להשתמש בכל פסטה שתרצו למתכון זה, לטעמינו עדיף להשתמש בפסטה קצרה אבל ממש לא חובה :)

מכינים את הפטה ומכניסים לתנור

  1. סדרו את העגבניות בתוך תבנית ובמרכזה הניחו את גבינת הפטה בשלמותה

  2. זלפו שמן זית ופזרו מעט פלפל שחור גרוס מעל

  3. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך כחצי שעה

מכינים את הפסטה ומרכיבים את המנה

  1. הרתיחו סיר מים עם כף גדושה של מלח

  2. בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן 

  3. שמרו 2 מצקות ממי הבישול

איך מכינים פסטה פטה ועגבניות שרי בתנור?

  1. הוציאו את התבנית מהתנור וערבבו את הגבינה יחד עם העגבניות

  2. הוסיפו בזיליקים טרי ושום כתוש וערבבו

  3. כעת אחדו את הפסטה והרוטב בהדרגה

  4. טעמו ותקנו תיבול אם צריך

  5. לפני ההגשה אנחנו אוהבים להוסיף קצת כוסברה טרייה למעלה והמון פרמז'ן מגורד

בתאבון

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת פסטה פטה ועגבניות שרי בתנור

הכנה - מי בישול מלוחים בנדיבות

הוסיפו למי הפסטה כף גדושה של מלח גס הם צריכים להיות מומלחים לפחות כמו הים התיכון! (או האוקיינוס) כי זה הטעם שהפסטה הביתית שלנו הולכת לקבל, שימו לב שאין מלח בבצק.

הכנה - מי בישול מלוחים בנדיבות

שאלות נפוצות להכנת המתכון

בעיקרון תסמכו על החבילה שתעניק לכם את זמן הבישול הנכון אבל התחילו לתזמן כאשר המים מגיעים לרתיחה. רוב הפסטות מבושלות תוך 8 עד 12 דקות. בדקו את הפסטה לאחר כ -4 דקות בישול על ידי טעימה ממנה. קשה לתת זמני בישול מדויקים מכיוון שצורות שונות ועובי הפסטה ישפיעו על זמן הבישול. צפו בתהליך הבישול של הפסטה בקפידה, פסטה יכולה להתבשל יתר על המידה מהר מאוד. פסטה צריכה להיות עדינה אך עדיין יציבה כשאוכלים אותה, מה שהאיטלקים מכינים "אל דנטה". מה שבטוח, קחו חתיכת פסטה מהסיר שימו בפה ותרגישו. חשוב תמיד לזכור - מיד לסנן את הפסטה מהמים שכן הפסטה תמשיך להתבשל גם לאחר שכיביתם את הגז. תהליך זה ימשיך גם לאחר שהיא הוצאה מהמים במשך דקה או שתיים.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון ספגטי בולונז צמחוני
כ-25 דקות קל כשר פרווה
תמונה של מתכון חמין ספגטי
כ-30 דקות בינוני כשר בשרי
תמונה של מתכון פסטה צהובה
כ-20 דקות קל כשר פרווה
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות