לאוהבי המלוח כמונו, בהחלט אפשר להשתמש בפטה כבשים שהיא גבינה יותר מלוחה ובעלת טעם מיוחד.
אפשר להשתמש בכל פסטה שתרצו למתכון זה, לטעמינו עדיף להשתמש בפסטה קצרה אבל ממש לא חובה :)
סדרו את העגבניות בתוך תבנית ובמרכזה הניחו את גבינת הפטה בשלמותה
זלפו שמן זית ופזרו מעט פלפל שחור גרוס מעל
הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך כחצי שעה
הרתיחו סיר מים עם כף גדושה של מלח
בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן
שמרו 2 מצקות ממי הבישול
הוציאו את התבנית מהתנור וערבבו את הגבינה יחד עם העגבניות
הוסיפו בזיליקים טרי ושום כתוש וערבבו
כעת אחדו את הפסטה והרוטב בהדרגה
טעמו ותקנו תיבול אם צריך
לפני ההגשה אנחנו אוהבים להוסיף קצת כוסברה טרייה למעלה והמון פרמז'ן מגורד
בתאבון
הוסיפו למי הפסטה כף גדושה של מלח גס הם צריכים להיות מומלחים לפחות כמו הים התיכון! (או האוקיינוס) כי זה הטעם שהפסטה הביתית שלנו הולכת לקבל, שימו לב שאין מלח בבצק.