אפשר להשתמש בכל פסטה שתרצו למתכון זה, לדעתינו המתאימות ביותר הן פסטות שיכילו את הרוטב בתוכן כמו רדיאטורי, פנה, חונקי כמרים פוסילי וכו.
במתכון זה הוספנו לרוטב חצי כוס פרמזן (אפשר גם מעט שמנת לבישול) אבל במקרה של ארוחה בשרית לשומרי כשרות אפשר לוותר ולהוסיף עוד 2 כפות שמן זית במקום :)
חתכו את הפלפלים והבצל לרבעים
בקערה גדולה הוסיפו את העגבניות (שלמות), את רבעי הבצל והפלפלים ואת שיני השום הקלופות
תבלו בשמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
הכניסו לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות על תבנית עם נייר אפייה למשל 30-40 דקות
הוציאו את הירקות מהתנור ותנו להם להתקרר במשך 10 דקות לפחות
בבלנדר טחנו את כל הירקות: פלפלים, עגבניות, בצל והשום עד לקבלת מרקם חלק וקרמי
הרתיחו סיר מים עם כף גדושה של מלח
בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן ובעדיפות לדרגת אל דנטה (הפסטה תחזור לסיר של הרוטב לעוד בישול קצר)
מעט לפני שהפסטה מוכנה בסיר נוסף (או מחבת גדולה) מביאים את הרוטב שלנו לרתיחה על אש בינונית.
הוסיפו מצקת של מי פסטה לרוטב מערבבים היטב מוסיפים קמצוץ סוכר ומתקנים תיבול
כאשר הפסטה מוכנה סננו והוסיפו לרוטב בהדרגה תוך כדי ערבוב תקנו תיבול שוב אם יש צורך
בתאבון!