קוצצים דק את הבצל וענפי הסלרי
מקלפים את הבטטה ותפוח אדמה וחותכים לקוביות לפי הגודל הרצוי
חותכים גם גזר, קישוא ודלעת.
בקערה קטנה הוסיפו כוס מים רותחים את קופסת רסק עגבניות והתבלינים. ערבבו עד לקבלת מרקם אחיד (שלב זה פותח את התבלינים ומבטיח לנו שלא ישארו לנו גושי תבלין סוררים)
חממו 2 כפות שמן בסיר גדול.
טגנו את הבצל עד שנהיה שקוף, בערך כ-5 דק.
הוסיפו את השוקיים וטגנו אותם יחד עם הבצל, עד שהעוף משנה את צבעו.
הוסיפו את הירקות לסיר ומלאו מים רותחים כמעט עד לראשו.
כעת הוסיפו את הנוזל עם התבלינים שהכנו מראש.
ערבבו היטב והביאו לרתיחה.
לאחר שהמרק רותח, הנמיכו לאש קטנה (שהמרק ימשיך לבעבע בעדינות) ובשלו במשך 50 דק.
הוסיפו את הסלרי הקצוץ (ניתן להוסיף גם עלים), תקנו תיבול אם צריך ובשלו במשך 10 דק נוספות.
בתאבון!