במתכון זה אתם הולכים לקרמל את הירקות בתנור ולגרום להם לאבד נוזלים. לאחר מכן, הוסיפו את הירקות המקורמלים לרוטב עגבניות טרי ומבעבע.
את הרטטוי מגישים כתבשיל, לצד לחם קלוי או בנדיבות על פסטה טרייה.
בתבשיל הזה נשתמש ב 2 קילו עגבניות בערך, זה אומר 6-8 עגבניות בינוניות לגבי הפלפל קחו את הפלפל הגדול ביותר שיש לכם או 2 קטנים, אתם יכולים להשתמש בפלפל בכל צבע שתרצו
חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס
התחילו בחיתוך הירקות לפני הכניסה לתנור, חתכו חציל, דלעת, פלפל וזוקיני לקוביות בגודל 2 ס״מ
רפדו 2 תבניות בנייר אפייה
על התבנית הראשונה הניחו את קוביות החציל מרחו אותם היטב בקצת שמן זית ותבלו ברבע כפית מלח.
על התבנית השניה הניחו את שאר הירקות שחתכתם מרחו אותם במעט שמן זית, ותבלו ברבע כפית מלח
התבנית עם הירקות תיכנס לחלק העליון של התנות והתבנית עם החציל לחלק האמצעי של התנור
לאחר 15 דקות בתנור ערבבו את הירקות והחציל בתבנית והחזירו אותם אל התנור לעוד 10 דקות כשאתם מחליפים את המיקום שלהם, החצילים למעלה והירקות למטה.
לגרדו את העגבניות על החורים הגדולים של פומפייה, את מה שנשאר טחנו במעבד מזון.
קצצו את הבצל
שימו סיר גדול על אש בינונית והוסיפו 2 כפות שמן זית
הוסיפו את הבצל שקצצתם יחד עם רבע כפית מלח, ערבבו מדי פעם, עד שהבצל רך ומקורמל בקצוות, בערך 8 עד 10 דקות.
כתשו את השום והוסיפו אותו לסיר, ערבבו ובשלו עד שהוא ריחני, משהו כמו 30 שניות.
הוסיפו את העגבניות, והשתמשו בכף עץ כדי לערבב את כל החלקים השחומים שנותרו בתחתית הסיר לתערובת. הנמיכו את האש לבינונית-נמוכה, או לפי הצורך כדי לשמור על רתיחה עדינה.
הוסיפו את הירקות הצלויים אל הסיר ותנו להכל להגיע לרתיחה, משהו כמו 5 דקות
הסירו את הסיר מהאש הוסיפו כפית שמן זית, את הבזיליקום הטרי והפלפל האדום. הוסיפו רבע כפית של אורגנו מיובש אל הסיר. תבלו לפי הטעם במלח נוסף (בדרך כלל אנו מוסיפים עוד רבע כפית) ופלפל שחור.
הגישו עם פסטה או לחם!
בתאבון :)
הגישו בקערות עם מעט זילוף של שמן זית, פזרו כמה עליי בזיליקום טריים מעל וקצת פלפל שחור מעל. כמו כל התבשיל, הטעם של הרטטוי משתפר אפילו יותר לאחר לילה במקרר.